Paljenje svijeća

Ljubuški: Na dostojanstven način odana počast preminulom generalu

Na ovaj čin okupio se veliki broj stanovnika Ljubuškog koji su na miran i dostojanstven način odali počast preminulom generalu.
Kultura / Flash | 30. 11. 2017. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Paljenje svijeća/ Ljportal.com

U srijedu su u Ljubuškom zapaljene svijeće u spomen na život i djelo generala HVO-a Slobodana Praljka. Paljenje svijeća obavljeno je na Trgu dr. Franje Tuđmana ispred spomen obilježja svim poginulim braniteljima. Zajedničku molitvu  predvodio je humački gvadrijan fra Dario Dodig, piše Ljportal.com.

Uz nazočnost predstavnika Općine Ljubuški i predstavnika Županije Zapadnohercegovačke te udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a, svijeće su zapalili načelnik Nevenko Barbarić, ministar financija i dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević, predsjednik OV Tihomir Kvesić, ministar MUP-a Zdravko Boras i predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić, predstavnici braniteljskih udruga te više od tisuću građana Ljubuškog.

Podsjetimo, general HVO-a Slobodan Praljak u srijedu je nakon izricanja drugostupanjske presude popio nepoznati otrov, a nekoliko sati kasnije objavljena je njegova smrt.

Kopirati
Drag cursor here to close