Folklor je moj život

KUD Mokro organizira koncert na čast pokojnog Marija Pinjuha

Koncert se održava na čast prerano preminulog višegodišnjeg člana KUD-a Mokro i novinara Marija Pinjuha koji je svoj kratki život u potpunosti posvetio očuvanju kulturne baštine.
Kultura / Flash | 21. 10. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji KUD-a Mokro u subotu, 22. listopada u dvorani Zavoda svete obitelji u Širokom Brijegu s početkom u 18 sati bit će održan koncert pod nazivom „Folklor je moj život“.

Koncert se održava na čast prerano preminulog višegodišnjeg člana KUD-a Mokro i novinara Marija Pinjuha koji je svoj kratki život u potpunosti posvetio očuvanju kulturne baštine.

''Na ovaj način želimo odati počast i zahvalnost našem Mariju za svako djelo kojim je obogatio kulturnu baštinu, a na poseban način dao sebe u razvoju našega društva'', priopćili su članovi KUD-a Mokro.

Na čast svome kolegi, prijatelju i suradniku na koncertu će nastupati KUD Mokro, HKUD Hercegovac, HKUD Rodoč, HKD Vrila, HKUD Zora Struge – Gorica i etno skupina Čuvarice.

Inače, Mario Pinjuh rođen je 5. svibnja 1990. u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Mokrom, odnosno I. Osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru završio je studij hrvatskog jezika i književnosti te engleskog jezika i književnosti. Svoju novinarsku karijeru započeo je na Običnom radiju, potom je nastavio na RTV Herceg-Bosne, a posljednje dvije godine bio je zaposlen na Radio postaji Mir Međugorje. Također, u posljednje dvije i pol godine bio je suradnik portala Jabuka.tv.

Bio je dugogodišnji istaknuti član KUD-a “Mokro”, a surađivao je i s drugim kulturno-umjetničkim društvima. A uz to bio je i član Udruge hrvatskih amaterskih kulturno – umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH. Na lokalnoj razini obnašao je dužnost tajnika Vijeća MZ Mokro, a proteklih godina bio je jedan od glavnih organizatora večeri folkora “Na temeljima bazilike naše” u Mokrom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close