HBŽ

U Konjicu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Kultura / Flash | 01. 03. 2023. u 17:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim programom koji je upriličen u Srednjoj školi Konjic, obilaskom šehidskih mezarja i spomen obilježja i odavanjem počasti svima koji su dali svoje živote u obrani BiH danas je Grad Konjic obilježio 1. ožujka Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 3. ožujka Dan oslobođenja Konjica od fašizma.

U programu su sudjelovali konjički osnovci i srednjoškolci, koji su svojim literarnim radovima, za koje su nagrađeni, pjesmama i recitacijama pokazali svoj patriotizam i svoj osjećaj prema domovini Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Grada Konjica.

''Trebamo biti ponosni i sretni što ove praznike dočekujemo svečano, dostojanstveno, onako kako to naša domovina i naš grad zaslužuju, živeći u slobodi, za koju su zaslužni oni koji su založili svoje živote i svoju mladost za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu.

U to ime budimo svi istinske patriote i pokažimo da želimo, hoćemo i možemo svako svojim doprinosom biti garant slobode naše domovine, njegujući njene osnovne vrijednosti utemeljene na antifašizmu i jednakosti svih građana koji u njoj žive'', poručio je tom prigodom gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

U okviru obilježavanja Dan nezavisnosti BiH u organizaciji Šahovskog kluba „Igman” Konjic održat će se trodnevni 12. međunarodni šahovski turnir „Konjic Open 2023”, te promocija knjige Šefke Hodžića “Alija zvanično i nezvanično”, koja je zakazana za 3. ožujka.

Promotori knjige bit će Mirko Pejanović, general Mustafa Polutak, Emir Habul i Senka Kurt.

Kopirati
Drag cursor here to close