Bugojno

Klapa 'Dobrković' nastupala u crkvi sv. Ante Padovanskog

Kultura / Flash | 07. 03. 2016. u 07:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano je bilo na nedjeljnom misnom slavlju u crkvi sv. Ante Padovanskoga u Bugojnu, gdje je, zahvaljujući Ogranku Matice hrvatske Bugojno, gostovala muška klapa „Dobrkovići“.

Prigodne liturgijske pjesme posvećene korizmenom vremenu, odnosno dijelu liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrsa, u izvedbi klape „Dobrkovići“ uveličale su misno slavlje.

Klapa „Dobrkovići“ je osnovana 2004. godine u Dobrkovićima, Široki Brijeg. Utemeljena je na prijedlog Ivana Spajića, a posebne zasluge za postignute uspjehe zaslužuje njen voditelj, profesor Živko Ključe. U početku su pjevali za svoju dušu, a s vremenom je klapa počela javno nastupati i postizati uspjehe, a posebno se izdvajaju nastupi na promocijama knjiga, Danima Matice hrvatske, Danima fra Didaka Buntića, Primoštenskim užancama, godišnjici pogibije Blage Zadre u Vukovaru, promociji monografije Širokog Brijega u Zagrebu i drugim svečanostima.

Klapu „Dobrkovići“ danas čini dvanaest članova, a u svom programu imaju crkvene pjesme, božićne i korizmene kao i dalmatinske klapske pjesme. Ja se kajem, Milosti je čas, Slava Tebi, Kriste Bože, neke su od prigodnih korizmenih pjesma koje su mogle čuti u crkvi sv. Ante Padovanskoga. Nakon misnog slavlja klapa „Dobrković“ je u sklopu svečanog korizmenog koncerta izvela još nekoliko skladbi. Po završetku korizmenog koncerata druženje s gostima iz Dobrkovića je nastavljeno u caffeu „Actros“.

Kopirati
Drag cursor here to close