Harvie S-Sinan Alimanović

Jazz magija stiže u BiH

Kultura / Flash | 16. 02. 2016. u 14:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki kontrabasist, kompozitor, aranžer, producent i profesor Harvie S, povodom koncerta 'Sinan Alimanović & Harvie S International Band' koji je u pripremi za realizaciju, izjavio je da mu je velika čast što je pozvan da nastupi u okviru 32. Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" 2016.

''Velika mi je čast što sam pozvan da nastupim i održim jazz radionice u okviru Internacionalnog festivala "Sarajevska zima". Gostovanje u Sarajevu je i šansa da sviram sa velikim Sinanom Alimanovićem kojeg sam upoznao i s kojim sam već svirao u Blue Noteu, u New Yorku. Mi stvaramo magiju zajedno'', naveo je Harvie S.

Također je iskazao veliko zadovoljstvo zbog prilike da, putem jazz radionica, podjeli svoje znanje sa mladim glazbenicima iz Bosne i Hercegovine.

''Nastupam širom svijeta, još od 1975. godine, ali nikada nisam bio u Sarajevu. Mislim da će moj dolazak u Sarajevo biti veliki događaj za sve ljubitelje jazza'', dodao je jedan od najznačajnijih suvremenih jazz glazbenika.

Harvie S je od 1984. godine profesor na prestižnoj akademiji Manhattan School of Music, te bilježi suradnju s najvećim imenima iz jazz svijeta, kao što su James Brown, Kenny Barron, Michael Brecker, Tony Bennett, Chet Baker, Chick Corea, Gill Evans, Stan Getz, Dexter Gordon, Art Farmer, Mike Stern, John Scofield, Steve Kuhn, Sheila Jordan i mnogi drugi.

Saradnja s Sinanom Alimanovićem počela je spontano u jazz clubu Blue Note.

Kopirati
Drag cursor here to close