Noć muzeja

Širokobriješke umjetnice izlagale u Muzeju grada Kaštela

Za ovu tematsku manifestaciju pod nazivom „Inovacije i digitalna budućnost“ prigodno je postavljena izložba digitalnih slika i akrila na platnima
Kultura / Flash | 02. 02. 2019. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dragana i Karolina

Sinoć je u Muzeju grada Kaštela u sklopu manifestacije „Noć muzeja 2019.“ otvorena izložba slika dviju širokobrijeških umjetnica, akademskih slikarica prof. Dragane Nuić-Vučković i Karoline Marušić.

Za ovu tematsku manifestaciju pod nazivom „Inovacije i digitalna budućnost“ prigodno je postavljena izložba digitalnih slika i akrila na platnima, o kojima je na otvorenju govorila kustosica muzeja Mirela Duvnjak Vujević.

''... Stvaralački čin Dragane Nuić-Vučković i dalje je utemeljen na čuvstvenim poticajima, što joj omogućuje izraziti bazična emocionalna stanja, iako to sada radi računalnim sredstvima i virtualnim pigmentima... Cilus slika „Ladine priče“ Karoline Marušić, koloristički je bajkoviti svijet božice Lade koju slikarica prezentira na osebujan način pretkanjem ženskih likova i njihovih prigodnih atributa često svedenih na ikonički znak...''

Dr. art. Dragana Nuić-Vučković (1965.)  Akademiju likovnih umetnosti završila je u Zagrebu, a mgistrirala je na ALU u Sarajevu, te je profesorica na ALU u Širokom Brijegu.

Karolina Marušić (1965.) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, te izlaže zajedno sa svojom bivšom profesoricom. Njihova će izložba u Muzeju grada Kaštela ostati otvorena do 15. veljače 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close