Mostar

Izložba Ante Ljubičića Cara "Simfonija raskoši"

Ova izložba pokazuje nam umjetnikov senzibilitet, toplu dušu u raskošnim idejama, linijama, oblicima, produbljujući svjetove poput glazbene kompozicije.
Kultura / Flash | 07. 11. 2023. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba Ante Ljubičića Cara "Simfonija raskoši" održati će se četvrtak, 9. studenog 2023. u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

''Ante Ljubičić Car slikar je iznimne stvaralačke energije. Slike pršte monomentalnošću kolorita, pobuđuju emocije izražavajući unutarnji svijet autora. U prenošenju svoga duhovnog govora, slikar Car je u stvaralačkoj slobodi uvijek u dijalogu s Tvorcem prirode.

Zakoračivši već davno u osami palete, umjetnik živi osobni stvaralački kredo za umjetnost i u umjetnosti, dostiže simfoniju oka, ruke, boje, kista…

Ova izložba pokazuje nam umjetnikov senzibilitet, toplu dušu u raskošnim idejama, linijama, oblicima, produbljujući svjetove poput glazbene kompozicije. Nema nesklada. Svijet umjetnika Cara svijet je sklada, magije boja i osobite ljepote.

Nadstvarnost viđena njegovim okom, zaustavlja nas da promatramo i iščitavamo poslanje umjetnika i umjetnosti u svijetu. Svijet postaje mjesto za život u dosluhu s Bogom, prirodom i umjetnošću. Poetičnošću, dječjom neposrednošću, zrelom paletom i ekspresionističkom vizijom, Car ovom izložbom otvara vrata svoje duše i srca na radost svih zaljubljenika u umjetnost'', navela je Snježana Jelinić.

Ante Ljubičić-Car rođen 1. lipnja 1955. god. u Runoviću. Gimnaziju je završio u Imotskom. Likovnu akademiju završio je u Sarajevu 1980. godine u klasi profesora Perčinlića. Nakon akademije vratio se u Runoviće i 12 godina radio je kao profesor povijesti likovnih umjetnosti u imotskoj gimnaziji. Devedesetih godina ostao je bez prof. posla i odlazi u Njemačku gdje u Berlinu nastavlja s umjetničkim radom. Krajem devedesetih ponovno se vraća u Imotsku krajinu i u rodnim Runovićima u malom ateljeu stvara vrhunska umjetnička djela.

Član je ULUH-a od 1987. god. Već trideset godina prisutan je na lokalnoj i nacionalnoj umjetničkoj sceni. Izlagao je na više od stotinu samostalnih i skupnih izložbi i likovnih kolonija.

Danas živi i radi kao samostalni umjetnik u Runovićima – Imotski, RH.

Izložba ostaje otvorena do 24. studenog 2023.

Kopirati
Drag cursor here to close