25. obljetnica

Izabrano novo vodstvo Ogranka Matice hrvatske Čitluk

Kultura / Flash | 01. 06. 2016. u 07:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogranak Matice hrvatske Čitluk (MH Čitluk) sinoć je proslavio 25. obljetnicu obnoviteljskoga rada i uspješnog djelovanja, a u sklopu svečanog programa održana je i Izborna skupština MH Čitluk.

Na skupštini je izabrano novo vodstvo tog ogranka te predstavljen okvirni program za iduće razdoblje, a dodijeljene su i nagrade za najbolje literarne i likovne radove pristigle na natječaj povodom 25. obljetnice obnoviteljskoga rada.

Za predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk izabran je Andrija Stojić, koji je i do sada obnašao tu funkciju, a za dopredsjednike fra Kornelije Kordić i fra Miljenko Mića Stojić.

Istodobno, za članove Predsjedništva izabrani su Jasna Ćorić, Anela Korać, Anamarija Pinjuh, Mate Miletić, Borislav Šimović i Mirna Brkić, a za članove Nadzornog odbora Oliver Papac, Pero Petrušić, Ferdo Stojić i Gordan Pervan.

''Nastavit ćemo istim kontinuitetom, prije svega dajući primat nakladničkoj djelatnosti i nadam se da ćemo kao i do sada uspješno objavljivati nove naslove'', kazao je predsjednik Andrija Stojić, naglasivši kako je do sada u nakladi tog ogranka tiskano 196 naslova.

Prije početka Izborne skupštine održana je misa zahvalnica u crkvi Krista Kralja u Čitluku te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen križa.

Kopirati
Drag cursor here to close