21. po redu

Dodjelom nagrada zatvoreni ovogodišnji 'Šopovi dani na Plivi'

Ovogodišnji "Šopovi dani na Plivi" bili su posebni jer sudjelovao i unuk Nikole Šopa, Stjepan Adrian Kostre koji je sudjelovao u svim organiziranim događajima.
Kultura / Flash | 11. 10. 2022. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Šopovi dani na Plivi

Proglašenjem pobjednika, dodjelom nagrada za najbolje literarne radove koji su pristigli na natječaj, te koncertom Adisa Sirbubala zatvoreni su ovogodišnji 21. Šopovi dana na Plivi.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Marija Škoro iz Kiseljaka, drugo mjesto osvojila je Almasa Verem iz Donjeg Vakufa, dok je Nikolas Vrljičak iz Kiseljaka osvojio treće mjesto, priopćeno je iz Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Jajce.

U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Iliji Antičeviću iz Kiseljaka, Anđeli Samardžić iz Jajca pripalo je drugo mjesto, a Ivan Tokić, također iz Jajca, osvojio je treće mjesto.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje grupe i najbolje čitače koji su svoje umijeće pokazali na natjecanju u čitanju za osnovne škole.

Prvo mjesto osvojila je Magdalena Saraf iz osnovne škole "13. rujan", dok su drugo i treće mjesto zauzele učenice Osnovne škole „Berta Kučera“ Narcisi Durek i Hani Kahrić.

Ovogodišnji "Šopovi dani na Plivi" bili su posebni jer sudjelovao i unuk Nikole Šopa, Stjepan Adrian Kostre koji je sudjelovao u svim organiziranim događajima.

Kostre nije krio oduševljenje samom manifestacijom, jedinom ovakvog tipa, koja čuva uspomenu na lik i djelo njegovog djeda.

Manifestaciju su podržali Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

Kopirati
Drag cursor here to close