"Počivali u miru"

Britanci otkupili hrvatsku tv seriju

Kultura / Flash | 20. 12. 2016. u 14:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licenciju za hrvatsku dramsku seriju "Počivali u miru" za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva, gdje će se kao prva hrvatska TV serija na britanskom tržištu prikazivati tijekom iduće godine, izvijestila je Hrvatska radiotelevizija.

Kriminalistička serija u čijem je središtu novinarka koja istražuje sudbine pokopanih na zapuštenom zatvorskom groblju, pri čemu njezina otkrića uzburkaju mnoge duhove, nastala je u suradnji HRT-a i nezavisne produkcijske tvrtke Ring produkcija.

Režirali su je Goran Rukavina, Kristijan Milić i Goran Dukić, a u njoj je glumilo više od 250 domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot.

Global Series Network je ekskluzivni partner britanskog javnog servisa Channel Four s kojim je pokrenuo dramski program "Walter presents".

Projekt je pokrenut kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta, ponosni smo i presretni što smo otkupili licenciju za emitiranje dramske serije "Počivali u miru", izjavio je u povodu sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta, Walter Iuzzolino.

Izrazio je nadu da će ta prodaja dramske serije biti jednim od mnogih budućih poslovnih uspjeha Hrvatske radiotelevizije na inozemnome tržištu.

Iz HRT-a ističu kako je uspješna prodaja te domaće televizijske serije na britanskome tržištu "posljedica povećanih napora Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije da najkvalitetnije domaće sadržaje ponudi na međunarodnome tržištu i učini dostupnima širokomu krugu televizijskih gledatelja diljem svijeta".

"Počivali u miru" je postala prvom hrvatskom dramskom serijom prikazanom u zapadnoj Europi, nakon što ju je prošle godine otkupio belgijski javni medijski servis Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie (VRT).

Kopirati
Drag cursor here to close