Svečanost svjetla

Betlehemsko svjetlo stiglo u Mostar

Kultura / Flash | 17. 12. 2015. u 22:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Betlehemsko svjetlo", Odred izviđača "Radobolja" Mostar i plesni studio B-Dance upriličili su u četvrtak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru plesno- glazbeni spektakl pod nazivom "Svečanost svjetla".

Cilj ove manifestacije je prenijeti svjetlost u što više obiteljskih domova promičući tako, na simboličan način, mir, slogu i ljubav među ljudima. U ovu manifestaciju, istakli su organizatori, uključeni su svi ljudi dobre volje koji njeguju i razvijaju ono što im je zajedničko, ali uz poštivanje različitosti drugih.

Inače, svake godine izviđači iz cijelog svijeta nose "Betlehemsko svjetlo" u svoje zemlje. U vrijeme došašća u Beču se okupe izaslanstva skauta kako bi na ekumenskom slavlju u jednoj od crkava upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema te svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje diljem Europe, promičući tako na simboličan način mir, slogu i ljubav među ljudima.

U plesno-glazbenom programu sudjelovali su, uz ostale, Plesni studio B-Dance, Ivo Jurić, Romeo Nikolić, Sara Pandža, klapa Hrvoje, Željka Bošnjak Zovko i LoLa Klaunovi.

Kopirati
Drag cursor here to close