Premijera ove subote točno u podne

Saznajte u Mostaru što se to dogodilo u Harlemu

"Dogodilo se u Harlemu" je u isto vrijeme i za ljubitelje stripa i za ljubitelje glazbe, a potpisuju ga Enis Čišić i Goran Jovović
Kultura / Flash | 03. 02. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove subote točno u podne u strip knjižari Tarantula, u ulici Kralja Tomislava (Avenija) u Mostaru bit će upriličena promocija novog stripa čiji autor je bosanskohercegovački majstor stripa Enis Čišić, koji se već odranije istaknuo radovima čak i za ugledni Marvel Comics.

Scenarij za ovaj strip, koji je izašao u nakladi UO Stripaonica iz Zagreba, napisao je Dubrovčanin Goran Jovović, također veliki zaljubljenik u strip, a tema stripa je, između ostalog, glazbena. Praktično se radi o stripu koji je radnjom smješten na kraj šezdesetih godina prošlog stoljeća u Harlem u New Yorku, mjestu opasnog življenja, na čijim ulicama se glavni junak, veteran iz Vijetnama, priključuje lokalnom bendu koji svira fuziju jazza i funka.

Razne situacije opasne situacije u koje glavni lik upada i "soundtrack" koji prati strip zapravo će čitatelju na najbolji način prikazati iz čega se rodila rap glazba, kasniji hip – hop i čitava gangsta poetika koja će ga proslaviti u osamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Strip poštuje povijesne činjenice, za što je zaslušan „pozitivni fanatik“ Jovović, dok je Čišić crtežom prenio atmosferu Harlema s kraja šezdesetih. U sve to se možete uvjeriti u društvu samih autora, koji će prisustvovati promociji.

Prva promocija stripa "Dogodilo se u Harlemu" je upravo u Mostaru, 6. veljače u striparnici Tarantula, a nakon toga promocija je u Sarajevu 13. veljače u shopu Royal with Cheese.

Kopirati
Drag cursor here to close