SevdahLab

Najbolji muzičar Europe u 2021. godini, Damir Imamović, 9. lipnja u Lukavcu

Kultura / Flash | 25. 05. 2022. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih interpretatora i istraživača sevdaha, Damir Imamović će 9. lipnja 2022. godine na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac s početkom u 20 sati, održati cjelovečernji koncert a nakon toga, 10. lipnja, radionicu SevdahLab, koja predstavlja izuzetan istraživačko – obrazovni projekt.

Damir Imamović jedan je od rodonačelnika novog sevdaha. Posebnost je njegovog pristupa u prožimanju tradicije, koju baštini i kao pripadnik jedne od najutjecajnijih sevdalijskih obitelji, inovativnog kompozitorskog, aranžerskog i interpretativnog nadograđivanja sevdalinke te snažnog oslanjanja na uvide stečene istraživanjem povijesno pisanih i zvučnih izvora.

Od velike je važnosti njegova knjiga Sevdah: Muzičko putovanje kroz tri stoljeća. Izlasku knjige prethodila je velika multimedijalna izložba “Sevdah, umjetnost slobode” koju je Damir postavio u Umjetničkoj galeriji u Sarajevu krajem 2015. godine.

Kao izvođač i autor Damir djeluje od 2005. i do sada je izdao sedam albuma. Surađivao je s nizom uglednih muzičara, gostovao na pozornicama širom svijeta (u zemljama jugoistočne, zapadne i srednje Europe, SAD-u, Meksiku, Indiji i Kini) te pisao muziku za pozorište i film. Dobitnik je dvije važne godišnje nagrade kolektivne, bh. autorske agencije AMUS: za promociju tradicionalne muzike BiH (2016.) i za autorstvo u tradicionalnoj muzici (2017.). Njegov album „Singer of Tales“ referentna Transglobal World Music lista proglasila je „Europskim albumom godine” (2020.) dok je za svoj ukupni rad Damira ugledni britanski magazin Songlines proglasio „Najboljim muzičarem Europe“ (2021.).

Ulaznice za koncert Damira Imamovića su već dostupne u pretprodaji u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac od 7:00 do 20:00 sati.

Sve dodatne informacije i rezervacije zainteresirani mogu dobiti pozivom na broj 035/554-440 ili putem fb stranice Centar za kulturu Lukavac.

Kopirati
Drag cursor here to close