Sa samo 26 godina

Zendaya ispisala povijest

"Moja najveća želja za Euforiju je da pomogne ljudima u zacjeljivanju", kazala je jedva zadržavajući suze.
Kultura / Film TV | 13. 09. 2022. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Zendaya (26) upisala se u povijest kao najmlađa dvostruka dobitnica nagrade Emmy za glumu.

Na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu Rue Bennet u HBO-ovoj hit-seriji "Euforija". Istu nagradu za istu ulogu osvojila je i 2020. godine.

Prilikom preuzimanja nagrade održala je emotivni govor, prenosi Showbuzz

"Moja najveća želja za Euforiju je da pomogne ljudima u zacjeljivanju", kazala je jedva zadržavajući suze.

"Želim da znate kako sam zahvalna na pričama svih koji vole Rue ili koji se osjećaju kao Rue. Nosim ih sa sobom i s njom", istaknula je glumica.

Osim što je postala najmlađa dobitnica dva Emmyja, Zendaya je također i prva afroamerikanka u povijesti koja ja dvaput proglašena najboljom glumicom u seriji, piše Variety.

U dva glamurozna izdanja, pokazala je i zašto slovi kao ikona stila. Zendaya se na dodjeli pojavila u raskošnoj crnoj haljini bez naramenica, dok se za afterparty presvukla u usku crvenu haljinu s dubokim dekolteom.

Punog imena Zendaya Maree Stoermer Coleman karijeru je započela kao dječji model i plesačica, a glumački debi ostvarila je u seriji "Shake It Up" na Disney Channelu, gdje je glumila i u seriji "K.C.Undercover". Odmak od dječje zvijezde donijela joj je uloga u filmu "Spider-Man: Homecoming" 2017. godine, a glumila je u nastavcima. Još neke od upečatljivih uloga ostvarila je u mjuziklu "Najveći showman", romantičnoj drami "Malcolm i Marie" i znanstveno-fantastičnom blokcbusteru "Dina".

Kopirati
Drag cursor here to close