Legendarni glumac

Preminuo glumac Branko Cvejić

Glumac je bio u bolnici nakon što mu je usred probe naglo pozlilo, a danas je, nažalost, stigla vijest da je izgubio najtežu bitku.
Kultura / Kazalište | 26. 07. 2022. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni glumac Branko Cvejić, najpoznatiji po ulozi Baneta Bumbara iz hit serije "Grlom u jagode" i Listera u seriji "Porodično blago", preminuo je u 76. godini.

Glumac je bio u bolnici nakon što mu je usred probe naglo pozlilo, a danas je, nažalost, stigla vijest da je izgubio najtežu bitku.

Cvejić se nekoliko dana nalazio u Kliničkom centru Srbije gdje su mu se doktori borili za život nakon komplikacija s debelim crijevom i vodom u plućima.

Glumac je još odranije imao problem s plućima, odnosno sa srcem. Prije četiri godine je imao operaciju na srcu, kada mu je ugrađen i bajpas.

Mnogi ga se sjećaju i po ostvarenjima "Bela lađa", "Sinđelići", "Jagoda u supermarketu", "Biće bolje" i drugim.

Rođen je 25. avgusta 1946. godine i bio je srpski filmski, televizijski i kazališni glumac.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Osim što je igrao bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u razdoblju od 2002 do 2011. godine. Kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Legendarna serija u kojoj je igrao čuvenog Baneta Bumbara, kojeg pratimo od trenutka kada je imao 15 godina, počinjala je riječima "Te, 1975. godine".

Kopirati
Drag cursor here to close