Popularno

5 razloga zašto je Netflixov Lupin najgledanija serija

Zbog popularnosti serije, Danny Vikram Bell je za Vogue naveo pet razloga zbog kojih je serija postala neodoljiva gledateljima.
Kultura / Film TV | 24. 10. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netflixova serija Lupin hit je među korisnicima te streaming platforme. Prema brojkama koje je Netflix objavio, treća sezona, koja je izašla početkom mjeseca, trenutno je najgledanija na cijeloj platformi. Ima 77 milijuna sati gledanja, dok serija o Davidu Beckhamu ima 54 milijuna.

No, ne gleda se samo posljednja sezona. U top pet najgledanijih serija koje nisu na engleskom jeziku nalaze se i prethodne sezone Lupina. U tjedan dana prva sezona ima 18 milijuna sati gledanja, dok druga ima 16 milijuna. Recenzije gledatelja su odlične. Na IMDb-ju serija ima ocjenu 7.5, a na Rotten Tomatoesu čak 98 posto.

Još 2021. kada je objavljena prva sezona o seriji Lupin puno se pričalo. Tada je srušila rekorde gledanosti koje su držali Queen's Gambit i Bridgerton. Zbog popularnosti serije, Danny Vikram Bell je za Vogue naveo pet razloga zbog kojih je serija postala neodoljiva gledateljima.

Video: Lupin 

Omar Sy je briljantan kao Assane Diop

Francuski glumac Omar Sy (45) dobio je glavnu ulogu u ovoj Netflixovoj seriji. "Nije mogao biti savršeniji za ulogu Assanea Diopa, džentlmena i kradljivca dragulja čija se priča prati kroz cijelu seriju. On ne nosi seriju na svojim leđima, on je serija", piše Vogue.

Iako je Assane lopov, zasigurno nije negativac, a gledatelji su hipnotizirani njegovim šarmom i karizmom. U seriji je jako prisutan na ekranu. "Njegov osmijeh i mozak njegovo su najubojitije oružje", piše autor za Vogue. Inače, ostvario je Omar brojne uloge, od kojih su neke u filmovima Nedodirljivi, Odjednom tata, Daleko od ulice, Zov divljine...

Lupin je veličanstveno staromodan

Lupin je velika produkcija. Serija je sjajna, nepretenciozna i nije gruba. Ne trudi se biti previše moderna.

"Uvelike podsjeća na svijet Oceanovih jedanaest (2001.) ili Jamesa Bonda iz doba Rogera Moorea. Nema pravog seksa ili nasilja i to vam uopće ne nedostaje. Ovo je emisija koju bi obitelj mogla zajedno pogledati u jednom dahu, a zatim zajedno secirati", piše u Vogueovom članku.

Raznolikost je važna

Važno je i naglasiti što glavnu ulogu u velikom Netflixovom globalnom hitu igra glumac crne rase, a k tome je još i problem rasizma te tretman Assanea i njegova oca kao imigranata u Parizu utkan u seriju. "Netflix radi sjajan posao kad je u pitanju odabir glavnih glumaca u velikim produkcijama koji nisu bijelci", piše autor, a prenosi Index.

Pariz, Pariz i Pariz

Prva sezona izašla je za vrijeme covida kada su putovanja svijetom bila ograničena i mnogi su sanjali o odlasku na odmor. Nakon što je u seriji Emily u Parizu prikazan taj grad, isto je učinjeno i u Lupinu.

Znamenitosti poput Louvrea isprepletene su prizorima iz relativno nepoznatog dijela Pariza, primjerice antičkim tržnicama. Eiffelov toranj se, naravno, također vidi u seriji.

Velika društvena poruka

Kako se Assaneova prošlost otkriva, otkrivamo da je došao u Pariz iz Senegala sa svojim ocem, vozačem bogatog bijelog biznismena. Rasa i klasa čvrsto su utkani u sva njihova iskustva. Od početne scene u kojoj žena zalupi bravom na vratima svog automobila pri samom pogledu na njih, društvena klasa i status ostaju u središtu serije.

Assane odrasta i postaje majstor prerušavanja, a klasa je često nešto što koristi kao plašt nevidljivosti. Oblačio se u čistača ili dostavljača i time odmah padao ispod radara privilegiranog Pariza. Uz svu akciju i zabavu, u središtu ove hit serije nalazi se snažna društvena poruka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close