Mix Art Fest

Trodnevni dokumentarno-filmski program u Muzičkom centru Pavarotti

Mostarskoj publici će se predstaviti profesori i autori MA studija Dokumentarnog filma zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti: Goran Dević, Ivan Ramljak, Damir Markovina i Tonći Gaćina.
Kultura / Film TV | 07. 11. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu trećeg festivala kulture i umjetnosti, Mix Art Fest, Muzički centar Pavarotti će, u suradnji s Akademijom dramskih umjetnosti iz Zagreba, u periodu od petka, 11. 11., do nedjelje, 13. 11., organizirati iznimno sadržajan i kvalitetan dokumentarno-filmski program.

Mostarskoj publici će se predstaviti profesori i autori MA studija Dokumentarnog filma zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti: Goran Dević, Ivan Ramljak, Damir Markovina i Tonći Gaćina. Radi se o etabliranim i uglednim autorima čiji su filmovi prikazivani u čitavoj Evropi, a već sada imaju na desetine nagrada s uglednih festivala i državnih smotri.

Program počinje konferencijom za medije, koja je zakazana za petak, u 13:00h, u sali Muzičkog centra Pavarotti. Nakon toga, na istom mjestu, u 13:30h, bit će upriličen Okrugli stol na temu ''Dokumentarizam kao prostor slobode'', u kojem će sudjelovati navedeni autori, dok će cijelim događajem moderirati Ronald Panza.

Promocija MA studija Akademije dramskih umjetnosti zakazana je za 15:00h.

U subotu, 12. 11., u Muzičkom centru Pavarotti bit će prikazana dva dokumentarna filma. U18:00h, posjetioci će moći pogledati ''Turizam'', autora Tonćija Gaćine, a u 19:30h ''O jednoj mladosti'', autora Ivana Ramljaka.

U nedjelju, 13. 11., od 18:00h je na programu dokumentarni film ''Majči'', autora Josipa Lukića, a od 19:30h, dokumentarac ''Čekaj me'', autora Damira Markovine, kojim će ovaj mini festival dokumentarnog filma biti i zatvoren.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, priopćeno je iz Muzičkog centra Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close