What do young people know about homeland today

Počelo snimanje kratkih dokumentarnih filmova o gradovima u BiH

Sudionici projekta ''What do young people know about homeland today'' počeli snimanje kratkih dokumentarnih filmova o gradovima u BiH
Kultura / Film TV | 20. 03. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno održanog kampa ''We are Neighbors'' na Trebeviću u organizaciji Udruženja ''Magacin Kabare'' a uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini, mladi sudionici iz šest gradova (Bihać, Prijedor, Kotor Varoš, Mostar, Gornji Vakuf/Uskoplje i Brčko) nastavljaju svoj put i snimaju kratke dokumentarne filmove o svojim sestrinskim zajednicama.

Tijekom kampa, uz interaktivna predavanja, diskusije, praktične vježbe i rad s iskusnim edukatorima, sudionici su formirali grupe, odnosno sestrinske zajednice,  te zajedno radili na scenarijima za svoje kratke dokumentarne filmove. Filmom će promovisati i zagovarati pomirenje, razumijevanje, dijalog, toleranciju i poštovanje jednih prema drugima u našoj državi te upoznati grad koji možda, inače, ne bi nikada imali priliku posjetiti, priopćeno je iz Magacin Kabarea.

Snimanje filmova je počelo u petak, 15. ožujka, a prva stanica ekipe Magacin Kabarea i sudionika projekta je bila Prijedor gdje sudionici iz njihovesestrinske zajednice, Bihaća, snimili film i proveli vrijeme sa novim prijateljima otkrivajući čari Prijedora, njegovu historiju, priče, legende i ljude.

Nakon Prijedora, sudionici iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja su došli u posjetu u Brčko gdje su jučer snimili svoj kratki dokumentarni film. U narednim tjednima predstoji snimanje filmova o Bihaću, Mostaru, Kotor Varošu, i Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Kopirati
Drag cursor here to close