Oppenheimer

Oppenheimer: Film o tvorcu atomske bombe u kinima

"Oppenheimer", dugo očekivani biografski film Christophera Nolana o izumitelju atomske bombe, u petak je stigao u kina širom svijeta.
Kultura / Film TV | 22. 07. 2023. u 12:29 Anadolija Agencija
Oppenheimer | Official Trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Oppenheimer", dugo očekivani biografski film Christophera Nolana o izumitelju atomske bombe, u petak je stigao u kina širom svijeta.

U filmu koji traje nešto više od tri sata ulogu J. Robert Oppenheimera tumači Cillian Murphy, dok Emily Blunt tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Katherine “Kitty” Oppenheimer. Dobitnik Oscara, Matt Damon, glumi generala Leslie Groves Jr, direktora projekta Manhattan, dok je Robert Downey, Jr. u ulozi Lewis Strauss, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju.

Film je adaptacija knjige Kai Birda i Martina J. Sherwina, nagrađene Pulitzerovom nagradom iz 2005. godine - American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer.

Poznat kao "otac atomske bombe", Openheimer je vodio projekt Manhattan, poduhvat tijekom Drugog svjetskog rata koji je proizveo prvu atomsku bombu.

Premijera se poklapa sa štrajkom glumaca i scenarista u Hollywoodu, koji su nezadovoljni zbog plaća, upotrebe vještačke inteligencije i profita od digitalnog streaminga.

Kopirati
Drag cursor here to close