Faruka Sokolovića

Projekcija filma 'Duran' na Mostar film festivalu

Ovo je treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji "Mebius Filma" iz Sarajeva.
Kultura / Film TV | 30. 11. 2018. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Mostar film festivalu u nedjelju, 2. prosinca, u 18 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bit će prikazan dugometražni igrani film "Duran" redatelja Faruka Sokolovića. 

Ovo je treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji "Mebius Filma" iz Sarajeva. Autor iza sebe ima brojne igrane tv projekte: Provincija u pozadini (1984.), Inat (1988.), da bi '90-ih počeo prvi u BiH snimati igrane filmove u neovisnoj produkciji Majstori mraka (1990.), Tunel (1999.) i Mliječni put (2000.). 

Autor je i producent  prvih igranih TV serijala: Sarajevske priče (1990.), nakon rata (Viza za budućnost, Crna hronika, Pečat). Posljednjih godina u kinima smo imali priliku gledati angažirane televizijske dokumentarne filmove "Novi život", "Nema ali", "Makedonac" u kojima je redatelj možda najavio filmsku priču koju će publika imati priliku pogledati u nedjelju na Mostar film festivalu. 

 "Duran" je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koji u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu , zločinu i kazni... 

''Ovo je priča koju je vrijedno podijeliti. Snovi još uvijek postoje, ništa ih nije moglo ubiti, pa me ne čude reakcije s test projekcija gdje su mi mladi ljudi prilazili s riječima: 'Ja sam Duran, ovo je  moja priča'...'',kazao je Sokolović. 

 "Duran" je zasnovan na istinitoj priči koju igraju istiniti akteri i fikciji vrlo bliskoj stvarnosti. Ovako ispričana priča predstavlja omaž crnom valu jugoslovenskog filma, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close