''moJA''

Ispričaj pozitivnu priču o ljudima i mjestima koja te okružuju

Radionice će se održati u dva termina – 15.5. – 16.5.2023. godine i 22.5. – 23.5.2023. godine u večernjim terminima, te je prisustvo na obje radionice obavezno za sve sudionice/sudionike.
Kultura / Film TV | 08. 05. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) u suradnji s BONK produkcijom, poziva sve mlade osobe (15-25 godina) iz Mostara, koje žele naučiti kako napraviti dokumentarni film, da se prijave na besplatne radionice dokumentarnog filma ''moJA''.

Sudionici/sudionice imaju izbor između dva fokusa: nefikcijsko pripovijedanje i režija, a budući da je broj sudionika ograničen, prednost će imati kandidatkinje/kandidati čije se ideje za dokumentarne filmove bave temama koje obrađuje Projekt Mostar – Prostori koji pokreću i uključuju ciljne skupine navedenog projekta.

Radionice će se održati u dva termina – 15.5. – 16.5.2023. godine i 22.5. – 23.5.2023. godine u večernjim terminima, te je prisustvo na obje radionice obavezno za sve sudionice/sudionike.

Nakon uspješno završenih radionica po troje sudionika iz svake od navedenih fokusa će imati priliku, u grupama od dvoje i uz produkcijsku podršku BONK Studia, realizirati predložene ideje u dokumentarni film u trajanju od 5 minuta. Ova prilika je stoga idealna za sve one koji žele stvoriti pozitivne priče o ljudima i mjestima koja ih okružuju, te prikazati stanovnike grada kao multidimenzionalne osobe koje imaju interesiranja van njihovih egzistencijalnih pitanja.
Zainteresirani se mogu prijaviti do 10.5.2023. godine putem online formulara.

Radionice dokumentarnog filma “moJA” realiziraju se kroz Projekt Mostar – Prostori koji pokreću kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i NEŠTO VIŠE (NV).

Kontakt osoba:
Selma Žuljević
Službenica za komunikaciju
Agencija lokalne demokracije iz Mostara (LDA Mostar)
+387 (0)63 058 271

Više informacija o projektu možete pronaći na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close