Teško

Hollywoodski glumci s A-liste pomažu glumcima u štrajku

Najnoviji štrajk Udruženja filmskih glumaca (SAG-AFTRA), te još jedan štrajk glumaca i TV pisaca koji je započeo u svibnju zbog plaća i prijetnji umjetne inteligencije
Kultura / Film TV | 03. 08. 2023. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetak holivudskih zvijezda sa A-liste s najvećom zaradom, od Georgea Clooneya do Meryl Streep, donirali su po milijun dolara ili više kao podrška nezaposlenim glumcima dok njihov štrajk ulazi u četvrti tjedan, navodi se u saopćenju dobrotvorne fondacije sindikata.

Dvostruki štrajk

Najnoviji štrajk Udruženja filmskih glumaca (SAG-AFTRA), te još jedan štrajk glumaca i TV pisaca koji je započeo u svibnju zbog plaća i prijetnji umjetne inteligencije zaustavili su filmsku i televizijsku produkciju u SAD-u.

Hollywoodski "dvostruki štrajk" pisaca i glumaca - prvi od 1960. godine - koštao je industriju zabave i ekonomiju Kalifornije nekoliko milijuna dolara dnevno, a sindikaliste koji štrajkaju njihovih plaća, navodi AFP.

Po milijun dolara

Ali bogate i slavne osobe s A-liste, od Clooneya i Streep do Matta Damona, Leonarda DiCaprija i Dwaynea Johnsona, kao i Nicole Kidman, Julie Roberts, Oprah Winfrey i drugih, donirale su po milijun dolara ili više SAG-u Fond za podršku glumcima Fondacije AFTRA.

Neprofitna organizacija prikupila je više od 15 milijuna dolara u posljednja tri tjedna za pomoć tisućama glumaca koji se suočavaju s ekonomskim poteškoćama, stoji u saopćenju.

- Industrija zabave je u krizi i Fondacija SAG-AFTRA trenutno obrađuje više od 30 puta više od uobičajenog broja zahtjeva za hitnu pomoć - rekla je u izjavi predsjednica Fondacije Courtney B. Vance.

Kopirati
Drag cursor here to close