Presuda

Heard: Žalit ću se, slomljena sam

Kako bi dobila ponovno otvaranje slučaja, glumica bi vjerojatno trebala dokazati da je bilo grešaka u suđenju, koje je održano u Fairfaxu u Virginiji, ili da je bilo problema sa sutkinjinim tumačenjem zakona.
Kultura / Film TV | 02. 06. 2022. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amber Heard najavila je da planira uložiti žalbu na presudu u slučaju klevete između nje i Johnnyja Deppa.

Porota je Deppu dodijelila 15 milijuna dolara odštete zbog klevetanja njegove bivše supruge u tekstu koji je objavljen u The Washington Postu, u kojem je tvrdila da je bila žrtva "obiteljskog zlostavljanja", ali nije navela da se radi o Deppu, prenosi Index.

Heard je također dobila 2 milijuna dolara odštete jer se porota složila da ju je u jednom slučaju oklevetao Deppov odvjetnik, ali nakon što je porota donijela svoju presudu, glumica je rekla da se namjerava žaliti na odluku. Glumičin glasnogovornik Alafair Hall najavio je planove za žalbu u izjavi za The New York Times iako još nije jasno na kojim će osnovama Heard temeljiti svoju žalbu.

Kako bi dobila ponovno otvaranje slučaja, glumica bi vjerojatno trebala dokazati da je bilo grešaka u suđenju, koje je održano u Fairfaxu u Virginiji, ili da je bilo problema sa sutkinjinim tumačenjem zakona. Žalba se također može temeljiti na novim dokazima ili iskazima koji se pojavljuju nakon završetka prvog suđenja.

Heard je jasno dala do znanja da nije zadovoljna rezultatom suđenja u izjavi objavljenoj nakon presude, opisujući sebe kao "razočaranu" i tvrdeći da postoji "brdo dokaza" koji potkrepljuju njezine tvrdnje.

"Slomljena sam što brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suprotstavim nesrazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana time što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje... Povlači ideju da nasilje nad ženama ne treba shvaćati ozbiljno", rekla je Heard u izjavi objavljenoj ubrzo nakon što je pročitana presuda u Virginiji.

Depp je u međuvremenu rekao da je "novo poglavlje konačno počelo" nakon objave presude.

"Preko medija su protiv mene podignute lažne, vrlo ozbiljne i kažnjive optužbe, što je izazvalo beskrajnu salvu mržnje iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica. Optužbe su obišle svijet u roku od nanosekunde i imale seizmički utjecaj na moj život i moju karijeru", rekao je glumac u izjavi.

"Šest godina kasnije porota mi je vratila život. Zaista sam sretan. Moja odluka da nastavim s ovim slučajem, vrlo dobro znajući visinu pravnih prepreka s kojima sam se trebao suočiti, izložiti se svjetskom spektaklu, donesena je tek nakon dugog promišljanja", dodao je.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Kopirati
Drag cursor here to close