”The Stand”

Genijalni roman Stephena Kinga postaje mini-serija

Svoju prvu televizijksku adaptaciju ovaj je roman doživio 1994. godine
Kultura / Film TV | 21. 12. 2020. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezahvalan je i težak pothvat iz opusa Stephena Kinga izdvojiti najbolji roman, no kada bismo već morali birati, to bi svakako bio The Stand. Književna je kritika ovaj roman svrstala u kategoriju najslojevitih i najvrednijih Kingovih djela. Svakako ćemo se složiti da se o pitanju ukusa ne raspravlja, no zanimljiva je činjenica da sam roman definitivno spada u najopsežnije jer broji preko tisuću i tristo stranica.

Svoju prvu televizijksku adaptaciju ovaj je roman doživio 1994. godine, a kreator serije bio je Mick Garris koji se potrudio cijeli sadržaj knjige razraditi unutar četiri serije u sveukupnom trajanju od 6 sati, piše Geek.hr. Najnovija adaptacija redatelja Josha Boonea i Benjamina Cavella u suradnji sa CBS-om zadržat će originalnu radnju s malim proširenjima u trajanju od deset sati te će umjesto filma, također zaživjeti u izdanju mini-serije.

Priča o postapokaliptičnom svijetu u kojem je smrtonosni virus izbrisao preko 90% civilizacije s lica našeg planeta donosi motive znanstvene fantastike, horora, misterije i drame uz istraživanje kompleksnih psiholoških, društvenih i filozofskih pitanja. Budućnost čovječanstva, pitanje opstanka, sukob dobra i zla tematika je koja će se provlačiti kroz deset sati ekranizacije.

Svoje uloge u seriji našli su Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgård, Jovan Adepo, James Marsden i drugi. Najnoviji službeni trailer možete pogledati u nastavku.

Serija The Stand, ekranizacija istoimenog romana Stephena Kinga izašla je 17. prosinca ove godine na CBS-ovoj platformi All Access.

Kopirati
Drag cursor here to close