Assassin's Creed

Jedna od najpopularnijih franšiza u videoigrama postaje serija i stiže na Netflix

Assassin's Creed bit će prva od nekoliko serija koje je Netflix najavio, a tiču se dogovora između streaming giganta i Ubisofta.
Kultura / Film TV | 10. 11. 2020. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najpopularnijih franšiza u svijetu videoigara, legendarni Assassin's Creed, postaje igrana serija i stiže na Netflix, piše Index.

Inače, serije i filmovi prema videoigrama nikada nisu uživali bogznakakav ugled, ali čini se da bi nova generacija filmova i serija to napokon mogla promijeniti jer mahom se radi o izuzetno ambicioznim projektima u kojima sudjeluju jaka glumačka imena i/ili cijenjeni autori.

Assassin's Creed bit će prva od nekoliko serija koje je Netflix najavio, a tiču se dogovora između streaming giganta i Ubisofta. Uspije li, serija će imati vrlo kvalitetne temelje i pregršt priča koje se ispričane kroz gomilu nastavaka koji su se pojavili tijekom godina.

U ovom trenutku sve je u fazi priprema, a nemaju čak ni čelnog čovjeka koji će iza svega stati i dati seriji oblik. Ne zna se ni za kada je snimanje zakazano ni kojom će se erom baviti. Za one koji nisu upoznati, radnja igara porazbacana je kroz različita povijesna razdoblja, a priče se dotiču svega - od Križarskih ratova do Vikinga.

"Zbog povijesnih svjetova koji oduzimaju dah i ogromne globalne popularnosti koji su joj dali status jedne od najpopularnijih franšiza svih vremena, predani smo tome da oprezno stvorimo uzbudljivu zabavu utemeljenu na ovoj igri i pružimo dublje razumijevanje fanovima i našim članovima diljem svijeta", rekao je potpredsjednik Netflixa Peter Friedlander.

Podsjećamo, Netflix je već imao uspjeh sa serijom prema igri, a radi se o seriji The Witcher s Henryjem Cavillom, koja možda nije najbolji primjer jer zapravo se radi o ekranizaciji knjiga prema kojima su nastale i igre, ali u svakom slučaju, serija je otvorila Netflixov apetit za serije prema igrama jer najavili su već i iduću sezonu Witchera, ali i seriju prema popularnoj franšizi Resident Evil.

Ovo nije prvi Ubisoftov pokušaj ekranizacije Assassin's Creeda jer 2016. su izbacili film s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi koji nije baš naišao na oduševljenje kritike.

Kopirati
Drag cursor here to close