Kraj jedne ere

Gasi se Cartoon Network, kanal koji je obilježio djetinjstva mnogih

Navodno je Warner Bros. već otpustio oko 80 djelatnika koji su radili na Cartoon Networku, uključujući i odjele za animaciju i scenarije.
Kultura / Film TV | 17. 10. 2022. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema klinca ili klinceze koji 1990-e i rane 2000-e nisu proveli gledajući kultne animirane serijale na legendarnom kabelskom kanalu Cartoon Networku – no on se sada gasi nakon 30 godina postojanja! Ova nas je vijest iz show business svijeta blago rečeno šokirala i razočarala, ali i potakla da se s nostalgijom podsjetimo nekih legendarnih crtića uz koje smo odrastali, piše Jolie.hr

Naime, ako ste odrastali 1990-ih čisto sumnjamo da niste upoznati s naslovima kao što su ''Johnny Bravo', 'Powerpuff Girls', 'Dexter’s Laboratory', 'Cow and Chicken' ili pak 'Ed, Edd and Eddy'. I iako već dugo znamo da Cartoon Network nije ono što je nekoć bio, jer se kompletna 'garnitura' animiranih naslova na tom kanalu izmijenila, nismo očekivali potpuno gašenje ovog simbola generacije.

Otkriveno je tako će se naš voljeni Cartoon Network spojiti s Warner Bros. Animationom i kompletno nestati. Navodno je Warner Bros. već otpustio oko 80 djelatnika koji su radili na Cartoon Networku, uključujući i odjele za animaciju i scenarije. Ova je vijest očekivano posve šokirala milenijalce diljem svijeta koji sada kolektivno oplakuju propast slavne institucije koja im je omogućila gledanje omiljenih crtića tijekom odrastanja.

Video: Cartoon Network Openings 1993-2019

Inače, 1990-e su bile vrlo važna era za animirani film. Osim što se radilo o zlatnom dobu Disneyja, Cartoon Network je popularizirao kratke forme crtića u serijama, a koji su bili napravljeni tako da budu prihvatljivi za gledanje i odraslima i djeci. Edgy dijalozi, tajna značenja, zabavni i pomalo bizarni likovi te karakteristična animacija obilježili su stil Cartoon Networka tih godina, a od tog doba do danas uspjeh tog kanala samo je slabio.

Cartoon Network je službeno pokrenut 1. listopada 1992. s obećanjem da će emitirati crtane filmove 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što je u to vrijeme bio prvi takav televizijski koncept na svijetu. Čini se da ćemo sad omiljene nam naslove poput ‘Courage the Cowardly Dog’ i ‘I Am Weasel’ morati gledati negdje drugdje.

Kopirati
Drag cursor here to close