Novi filmski projekti

Fondacija za kinematografiju Sarajevo i HAVC potpisali Sporazum o suradnji

Cilj Sporazuma je uspostavljanje ujednačenog postupanja sufinanciranja filmskih projekata iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.
Kultura / Film TV | 21. 05. 2022. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Fondacija za kinematografiju Sarajevo i HAVC potpisali Sporazum o suradnji

Predsjednik Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antonio Beus i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich potpisali su Sporazum o suradnji.

Cilj Sporazuma je uspostavljanje ujednačenog postupanja sufinanciranja filmskih projekata iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, radi reciprociteta prilikom podrške filmskim projektima i filmskim stvarateljima i jačanja suradnje između Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Suradnja će se bazirati na:

  • partnerstvu - i jedna i druga strana će dobrovoljno i u skladu sa svojim mogućnostima i najboljim interesima surađivati, svaka svojim aktivnostima, radi poboljšanja i ujednačavanja pristupa odabira korisnika sredstava prilikom provođenja procedura Javnih poziva o odabiru najkvalitetnijih filmskih projekata. Filmski stvaratelji / redateljice i redatelji moći će sudjelovati u procedurama Javnih poziva potpisnica Sporazuma kao autori bez obzira na državljanstvo. Također, potpisnice će posebno obratiti pažnju priliku odlučivanja o podršci filmskim stvaratelja - debitanata za snimanje dugometražnih filmskih projekata.
  • transparentnosti - aktivnosti potpisnica ovog Sporazuma bit će predstavljene javnosti.
  • nezavisnost i samostalnost strana potpisnica je ključni uvjet za nesmetano i kvalitetno ostvarivanje njihovih uloga u okviru djelovanja. 

Potpisnici Sporazuma će se međusobno konzultirati i komunicirati o svim pitanje te u skladu sa svojim tehničkim, financijskim, administrativnim i drugim mogućnostima i interesima uključiti se u provođenju pojedinih konkretnih planiranih aktivnosti.

Cjeloviti tekst sporazuma možete pronaći OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close