Al Jazeera Balkans documentary film festival

Dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju

Dokumentarni film festival je kulturno-edukativnog karaktera, te je prilika, posebno za mlade, da nakon projekcije filmova razgovaraju s vodećim imenima filmskog i medijskog svijeta.
Kultura / Film TV | 05. 02. 2024. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Posušje u suradnji sa Al Jazeerom Balkans i Al Jazeera Balkans dokumentarni film festival organizira dvodnevni dokumentarni film festival u Posušju.

Dvodnevni AJB dokumentarni film festival dogovoren je u studenom 2023. godine. Načelnik Begić dogovorio je suradnju u središtu Al Jazeere Balkans, te se sastao s generalnim direktorom Al Jazeere Balkans Tarikom Đođićem, direktorom AJB DOC-a i Al Jazeere Network Edhemom Fočom, filmskim producentom, režiserom i članom žirija AJB DOC-a Seadom Kreševljakovićem i direktorom marketing Al Jazeere Balkans Vedadom Sejfićem.

Dokumentarni film festival je kulturno-edukativnog karaktera, te je prilika, posebno za mlade, da nakon projekcije filmova razgovaraju s vodećim imenima filmskog i medijskog svijeta.

I u ovom projektu sudjeluje društveno-odgovorna kompanija Meggle BiH koji će osigurati domaće proizvode za sve posjetitelje festivala, a ulaz je slobodan.

Tijekom dva dana biti će prikazana tri dokumentarna filma

Selo je moje (25 min) "Zvirnjača u općini Kupres nekada puno života. Danas prazno. Marijan Jonjić sa obitelji i stadom od 450 ovaca osigurava egzistenciju u selu."

Film Jasmina Brutusa (Bosna i Hercegovina)

Kockar nikad ne gubi (25 min) "Je li lako odoljeti tako lijepim slikama koje simuliraju stvarnost vječne igre bez dosade? Četiri muškarca različite dobi, karaktera i načina života priznaju što njih privlači."

Film Marije Stanojević (Srbija)

Istražitelj (50 min) "Vladimir Dzuro jedini je češki istražitelj koji je radio za Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju. Njegova dva najveća predmeta bila su masakar na Ovčari, povezan s tadašnjim gradonačelnikom Vukovara Slavkom Dokmanovićem, i etničko čišćenje u sjeverozapadnoj Bosni."

Film Viktora Portela (Češka)

Kopirati
Drag cursor here to close