Ostvarenje sna

Domagoj Nižić za Bljesak.info: Uloga Dražena Petrovića bila je predodređena za mene

U svoj prvi veliki projekt glumac porijeklom iz Ljubuškog ulazi punog srca, svjestan odgovornosti i težine zadatka koji je stavljen pred njega.
Kultura / Film TV | 15. 06. 2023. u 09:36 K.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerujem da je ova uloga bila predodređena za mene, jer me pratilo kroz život sve što je nekako vezano za njega'', govori za Bljesak.info mladi glumac Domagoj Nižić koji će u dugometražnom igranom filmu o životu Dražena Petrovića utjeloviti ovog košarkaškog virtuoza.

U svoj prvi veliki projekt glumac porijeklom iz Ljubuškog ulazi punog srca, svjestan odgovornosti i težine zadatka koji je stavljen pred njega. Svakako, tu su se objedinile i njegove dvije velike ljubavi, sport i gluma – posao kojim se bavi.

Put do uloge

Do uloge je, priča nam, došlo sasvim slučajno. Casting je objavljen, nevezano za film o Draženu Petroviću, nego je samo navedeno da se traže profesionalni glumci, glumice i košarkaši.'

Foto: El Arte Photo Studio / Draženove pokrete je nemoguće svladati, bio je najbolji košarkaš svih vremena...

''Zbog svoje visine i činjenice da sam bio sportaš prijavio sam se, da bi tek kasnije dobio informaciju da se snima film o Draženu Petroviću. No i tada nisam ni mogao pretpostaviti da ću spremati glavnu ulogu, jer sam bio siguran da su već pronašli nekog. Kad sam dobio povratnu informaciju da su scene njegove, spremio sam ih, došao iz Sarajeva u Zagreb, odradio prvi krug castinga, prošao u drugi. Zatim je uslijedilo košarkaško testiranje, te još jedan krug. Dugo je to trajalo, dok u konačnici nisam saznao da sam dobio ulogu'', govori mladi glumac koji je zanat ispekao na Akademiji dramskih umjetnosti u Sarajevu.

Prije glumačke karijere okušao se u sportu. Prvo je to, kako govori, bila košarka, da bi kasnije, obzirom da su se i sestre bavile odbojkom, krenuo njihovim koracima i nastavio do profesionalne razine. Nažalost, zbog fakulteta i drugih obveza morao je prestati.

Velika fizička sličnost

''Dražen mi je bio veliki uzor kad sam bio sportaš, a i sada to jest, te i zbog toga što je bila velika fizička sličnost. Govorio sam sam sebi, ako bi se ikad bavio glumom da bi volio igrati njegov lik, to je taj razlog što kažem da mi je Bog dao tu priliku za koju sam se molio cijeli život i da mi se konačno ta želja ostvarila'', dodaje.

Foto: El Arte Photo Studio / Na pripremama u Čitluku uz trenera Antu Prcu

Trenutno se Nižić nalazi na pripremama u Čitluku gdje uz trenera Antu Prcu, pokušava što vjernije svladati Draženove pokrete. Na pitanje koliko je teško, odgovara – nemoguće.

''Treba staviti ruku na srce i reći da je tako nešto nemoguće jer se radilo o najboljem košarkašu svih vremena i jako velikoj ličnosti. To je velika odgovornost, nije lako ali uz trening, rad i trud, na njegovom primjeru, siguran sam da možemo prikazati najbolje'', govori iskreno i dodaje kako mu je ovo do sada zasigurno najljepši proces rada, te će dat sve od sebe da, zajedno s ostatkom kolega, napravi odličan rezultat.

Potpora Draženove mame Biserke

Svojevrsni blagoslov, koji mu je skinuo veliki teret s leđa, dobio je i od Draženove mame Biserke, koja nije krila zadovoljstvom odabirom upravo Nižića za ulogu njezinog sina.

''Ne mogu reći da nisam bio nervozan kad sam upoznao Draženovu obitelj - jesam i to je potpuno normalno. Za mene je prije svega bila velika čast upoznati gospođu Biserku bez koje ovakvo Draženovo naslijeđe ne bi bilo moguće. Ona je toliko topla i predana tome što radi. Daje mi dodatni vjetar u leđa time što me prihvatila i što smo ostvarili pozitivan odnos. Pao mi je teret s ramena i to me raduje'', priča nam o prvom susretu s Draženovom majkom koju će u filmu igrati Zrinka Cvitešić.

Izuzev ovo dvoje ostatak glumačke ekipe, filma koji će režirati Danilo Šerbedžija, zasada ostaje nepoznat. Plan je da premijerno bude prikazan 22. listopada 2024. godine, kada bi Dražen Petrović, da je živ, napunio 60 godina.

Obzirom da su biografski filmovi sada dosta aktualni, te je i to zasigurno dodatni zalogaj za mladog glumca, Nižić kaže kako neće imati ništa protiv toga da ostane upamćen kao glumac koji je igrao Dražena Petrovića, zbog dobre uloge naravno.

''Volio bih da ostanem upamćen kao onaj glumac što je igrao Dražena Petrovića jer sam napravio dobru ulogu, nema veće časti za mene, to bi bilo predivno. Mislim da sam mlad, na početku svoje karijere, ne trebam se opterećivat s takvim stvarima kako ću ostati upamćen. Sposobnost glumca i dobre uloge je svakako bitna. Sad sam se posvetio ovom, a što će budućnost donijeti, to sam Bog zna'', zaključuje Nižić u razgovoru za Bljesak.info.

 

Ljubuški Teatar fest

Bljesak.info: U Ljubuškom - rodnom mjestu svojih roditelja, si prošlu godinu pokrenuo jedan zanimljiv projekt. O čemu se radi? 
Nižić: Ljubuški Teatar fest je festival kojeg sam samoinicijativno pokrenuo prošle godine. Ugostili smo velika imena poput Zijaha Sokolovoića, Emira Hadžihafizbegovića, teatar Exit, United World College iz Mostara i mnoge druge. Okupili smo mlade iz Ljubuškog i napravili predivnu radionicu. Uz gostujuće predstave, uspjeli smo složiti posjećen i kvalitetan plan i program. Ljubuški će na ovaj način imati svoj teatarski festival koji bi mogao ući u njegovo naslijeđe.

Kopirati
Drag cursor here to close