Pregled tjedna

Udaranje po udarenima

Kolumna / Kolumne | 12. 12. 2016. u 08:19 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

5.12. – Ponedjeljak

Kao najiskrenija čestitka s prvim danom Nove godine bit će poskupljenje fiksne telefonije. Dok se državna poduzeća pune rodbinom i prijateljima unatoč moratoriju na zapošljavanje, kako bi se namirila razlika potrebna za njihove plaće udara se po udarenim džepovima građana i prazne se i onako prazni novčanici.
Kad nismo pametni u branju, spas su nam barem pametni telefonu.

6.12. – Utorak

Zagrebački Večernji list objavio je kako je BiH puna vehabija i kako je žarište terorizma. Uslijedit će silne reakcije i silna pranja ruku. Zaboravili smo kuknjave nakon napada na američko veleposlanstvo, policiju i vojsku. Zaboravili smo paradžemate koji ne žele poslušati Islamsku zajednicu. Jer, mi smo takvi: kad nam netko drugi govori da ne valjamo, bunimo se. Mi smo sami sebi dovoljni, osim kad je gledanje u ogledalo u pitanju.

7.12. – Srijeda

Prepirke s hrvatskom predsjednicom ne prestaju, a novinarstvo u BiH svelo se na prepucavanje medijskih zvijezda s onima preko granice. Ispada da je danas od istine važnija šprdnja u eteru i uveseljavanje širokih masa koje trebamo uvjeriti kako su svi drugi loši a samo mi najbolji.

8.12. – Četvrtak

Sjelo se i pričalo o Mostaru. Bila je to još jedna šuplja priča o dogovoru, koji će, ako ga ikada bude, biti jednako šupalj.
Naime, zasjele su stranke na poziv SDA da se čuju rješenja. Odabrano je tko će sjediti za stolom, a ključni igrači u dogovaranju su izostavljeni. Bio je to novi početak koji je odmah doživio kraj.

9.12. – Petak

Policija je u jednoj svojoj akciji pozvala građane da prekinu lanac korupcije. Opet se kod nas riba čisti s pogrešne strane. Trebala bi policija lanac prerezati kod onih koji tjeraju građane da sudjeluju u korupciji. Sigurno je da bi ljudi radije da dobiju normalne usluge nego da moraju za najbanalnije stvari nagrađivati nekoga. Na bilo kojoj razini.
Akcija za mazanje očiju, čija se stavka provukla kroz proračun, još je jedno gubljenje vremena i pokazatelj kako nitko ne želi uprijeti prstom u stvarni problem.

10.12. – Subota

BiH je ponovno prva po nezaposlenosti. Objavila je to Direkcija za ekonomsko planiranje BiH. Tako država opet sebi sama skače u usta. Dok se s jedne strane govori kako reformska agenda diže sve brojke u pozitivnom smjeru, s druge se potvrđuje kako je jedina istina šuplja priča.

11.12. – Nedjelja

U jednom danu objavljena je vijest kako je nakon osam godina završena deratizacija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i kako je otvoren najduži tunel na svijetu dug 57 kilometara.
Ilustracija je to koliko još moramo kopati da izvučemo glavu s ovoga dna.

Kopirati
Drag cursor here to close