Pregled tjedna

Očevim stazama sapunice: Turskim epizodama za predizbornu kampanju

Kolumna / Kolumne | 14. 08. 2017. u 06:41 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

7.8. – Ponedjeljak

Europom haraju pokvarena nizozemska jaja, a nas nije briga ni za izjavom državnog ministra trgovine koji kaže kako je meso koje jedemo smeće. Mi se tješimo senzacionalnom objavom da Elektroprivreda BiH neće više zapošljavati mimo natječaja.
Nevjerojatno. Priznali su, dakle, u vrijeme kad se sud bavi slučajevima zapošljavanja u ovom poduzeću, da se zapošljavalo kako ne treba. Ali eto, neće više. Iako su ''umotali'' da će netko ipak upasti bez natječaja.

''Na pitanje ukida li se u potpunosti mogućnost zapošljavanja bez provođenja javnog natječaja s jasno utvrđenim kriterijima iz Elektroprivrede navode da je ova mogućnost minimizirana i svedena na samo izuzetne slučajeve'', navodi se u tekstu na kojeg je malo tko trznuo. Osim izuzetnih slučajeva.

8.8. – Utorak

Dok se nisko sposobna visoka politika baca na natezanja oko Pelješkog mosta, obični građani neobičnih frustracija, zamaraju se onim u vodi. Naime, na vijest o neobičnom prizoru u Neumu skočili su svi vidjevši u svemu nacionalistički napad i mržnju. Prizor neplivačice, rijetko vidljiv, i bez slova aluzije na bilo što drugo, pročitan je očima koje nam je naoštrilo dugogodišnje tupilo.

9.8. – Srijeda

U isto vrijeme kad je objavljeno da je BiH vodeća u regiji po siromaštvu i da nam se i sirotinjska Afrika smije, objavljeno je kako to federalni zastupnici nas uzimaju za stoku sitnog zuba a sebi novac za odvojeni život. Tekst je bio poduži pa ga vjerojatno većina internetskih čitatelja nije do kraja pročitala ali su svi po naslovima zaključili kako se piše nešto što mi već znamo. Razotkriveni su federalni parlamentarci u lopovluku i bezobrazluku prilikom iznajmljivanja stanova, koje koriste nakon zasjedanja i u kojima upražnjuju odvojeni život. Vijest je objavljena dok su odmarali po ljetovalištima... A sigurno je, neće ih dočekati vruća jesen i poziv na odgovornost. Ipak mi to sve znamo.

10.8. – Četvrtak

Nema tko Mostarcima reći hoće li se odgoditi nastava zbog vrućina. Budući da se ranije nastava zbog vrućina odgađala kad nije bilo vruće i zbog hladnoće kad nije bilo hladno, roditelji sa zebnjom očekuju što će ministarstvu, kad se odmori i otrijezni od ljetovanja, pasti na pamet.
Nema Mostarcima tko ni reći da će se preko noći izmijeniti režim prometa. Kaos je napravila nenajavljena,ponovno smiješno obilježena ruta a gradske službe su na kolektivnom odmoru. I kad se vrate, logika će odmarati.

11.8. – Petak

Velika sila BiH pozdravila je sankcije protiv Sjeverne Koreje. Nekoliko godina ranije, trčala je BiH za Velikim Unukom Velikog Vođe dok se školovao u Mostaru da im kaže kako mu je BiH najdivnija na svijetu. I sad mu vraća ovako.
Istodobno, sezonu kiselih krastavaca dodatno je začinila najava snimanja serije o Aliji Izetbegoviću. Turskim novcem i vlastitim ocem za predizbornu kampanju.

12.8. – Subota

Hrvatskoj bi, kaže Bakir Izetbegović, najbolje i najjeftinije bilo da gradi tunel umjesto Pelješkog mosta. Divno je kad susjed brine o vašem džepu. A u svoje trpa one kojima bi mogao graditi tunele da spoji svoju, strmu zemlju.

13.8. – Nedjelja

BiH je zemlja u kojoj ne vrijede službene brojke, ali sve one koje se objave stavljaju veliki predznak pred državu koja će potonuti od silnih mornara koji na njoj veslaju. Objavljeno je kako je polovina stanovništva BiH, iako se nismo dogovorili koliko je to kod nas jedno cijelo, na državnim jaslama.
Na ovim stranicama puno ranije je objavljeno kako je u biH skoro 750.000 članova različitih stranaka. Onda Vam je jasno zašto nema promjena?

Kopirati
Drag cursor here to close