Pregled tjedna

Kad smo sami sa svojim razlikama, ne možemo se očima vidjeti

Kolumna / Kolumne | 11. 04. 2016. u 07:57 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4.4. – Ponedjeljak

Prioritet i strategija MUP-a je očuvanje Srpske. Svi policajci imaju zadatak u svom svakodnevnom radu i svim svojim aktivnostima, na prvom mjestu, da sačuvaju Republiku. Rekao je to ministar unutarnjih poslova RS, Dragan Lukač, kao da je u predratnom stanju, a ne u zemlji u kojoj građane treba zaštititi od države koja krade i vara sama sebe i učvršćuje se u ulozi najvećeg neprijatelja onih koji u njoj žive.

5.4. – Utorak

Porcija ribe od 90 KM po kilogramu, boca vina od 70 KM, šest kilograma janjetine, 15 pita, samo su neki detalji od ručkova koje je federalni premijer Fadil Novalić plaćao svojim gostima.
Prije ručkova, Novalić je građanima poručivao kako treba štedjeti, a proslavio se tvrdnjom da se građani rasipaju. Mnogi od tih rasipnika nakon Novalićevog ručka obilaze kontejnere iza restorana.

6.4. – Srijeda

''BiH je multikulturna i multietnična zemlja koja je tako funkcionirala stotinama godina, te na taj način ona je prethodnica onoga što Europa danas pokušava biti. Kao takva BiH je dobrodošla Europi'', izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
Još smo jednom pred sebe prostri priču da je BiH ikada funkcionirala. Zaboravio je Izetbegović da je multi-kulti priča ustvari kamen spoticanja u BiH i da se razlikama hvalimo samo strancima. Kad smo sami sa svojim razlikama, ne možemo se očima vidjeti.

7.4. – Četvrtak

Kako bi pokazali da je među njima sve super i da su njih dvojica ustvari dva obična čovjeka, Milorad Dodik i Dragan Čović popili su kavu u jednom banjalučkom kafiću. Ljudi su se zaustavljali i tapšali ih. Gdje su nestali oni nezadovoljnici buni bijesa na lidere, pa nije zabilježena niti jedna ružna riječ njima dvojici niti im je tko prolio piće?

8.4. – Petak

Kad mislite da vas ova država ne može više iznenaditi, ona se pobrine da vas ostavi bez teksta. U zemlji s predugim popisom onih bez posla, praznik rada će se slaviti čak četiri dana.
Krenut će se u petak oko podne jer će tad svi zbrisati s posla. Nastavit će se u subotu i na sam praznik u nedjelju. Potom će se prebaciti slavlje na ponedjeljak, a da velikim radnicima na državnim jaslama ne bi bilo malo radničke proslave, praznikovanje se prebacuje i na utorak.
Oko nerada nema nesloge.

9.4. – Subota

''Najviše se diskriminiraju oni koji su druge vjere i koji nemaju para'', poručila su djeca u Mostaru. Nitko nije trznuo na ovu vijest, pa ni Izetbegović koji je prije nekoliko dana govorio kako nitko ne zna slaviti svoje razlike kao mi.

10.4. – Nedjelja

Aktualizirala se još jedna zaboravljena priča. BiH zbog nekontroliranja svojeg neba gubi milijune maraka godišnje, a nitko se baš i ne trudi da država konačno dobije svoje nebo. Tlo pod nogama odavno je izgubila.

Kopirati
Drag cursor here to close