Info vodič

Ukrajinski gradonačelnici kod Kordića

Info vodič

Ukrajinski gradonačelnici kod Kordića

Kategorija: Razno

Ukratko

Doček ukrajinskih gradonačelnika bit će upriličen 23. travnja 2024. godine u Mostaru, u prostorijama Gradske Vijećnice Mostar, s početkom u 9.00 sati.

Dolazak delegacije iz Ukrajine je jedna od aktivnosti projekta Covenant of Mayors East (CoM East), a prisutnima će se obratiti gradonačelnik Mario Kordić, Christophe Frering i Maksym Vereshchak, predstavnici ukrajinske delegacije, Senada Demirovic – Habibija, Ph.D. Architect Urban planner te Timothy Jenkins, People in Need.

O projektu:

Projekt: "Covenant of Mayors East (CoM East)" financira Europska unija s ciljem predstavljanja klimatske i energetske inicijative EU u zemljama Istočnog partnerstva.

CoM East podržava lokalne vlasti u implementaciji politike održive energije, poboljšanju sigurnosti osiguravanja energijom i doprinosu ublažavanju i prilagođavanju klimatskim promjenama.

Jedna od projektnih aktivnosti CoM East je program razmjene City2City koja obuhvata posjetu gradonačelnika/zamjenika gradonačelnika iz zemalja Istočnog partnerstva (Armenija, Azerbejdžan, Gruzija, Moldavija i Ukrajina) jednom ili više gradova u Europi.

Na zahtjev Europske komisije za izmjenu programa posebno za Ukrajinu zbog ratnih događanja koja su u tijeku, predloženo je da se studijska posjeta organizira u gradovima Balkana.

Obzirom na ratna događanja koja su se dogodila na ovim prostorima i obnovi/rekonstrukciji obavljenoj nakon rata, posjeta Bosni i Hercegovini se smatra veoma dragocjenom za ukrajinske gradove koji će se suočiti s tim u budućnosti.

Dakle, odabrani gradovi za posjetu su Sarajevo i Mostar s ciljem razmjene iskustava o proslijeratnoj obnovi gradova te usvajanja primjera dobre prakse.

Izvršen je odabir 15 predstavnika ukrajinskih gradova za koje će studijska posjeta biti najrelevantnija (dakle, predstavnici koji dolaze iz razrušenih gradova i/ili gradova koji aktivno provode urbane projekte).

Vrijeme
23. 04. 2024. u 09:00
23. 04. 2024. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close