Info vodič

Konferencija za medije - 'Gdje prošlost susreće budućnost'

Info vodič

Konferencija za medije - 'Gdje prošlost susreće budućnost'

Kategorija: Kultura

Ukratko

Grad Mostar ove godine proslavlja 15. obljetnicu završetka obnove Staroga mosta. Izuzetno su ponosni na taj događaj koji je označio konačan završetak obnove stare gradske jezgre. Uspješnost i kvaliteta rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način je ocjenjena u srpnju 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a ove datume su obilježavali otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Tako je godinu dana nakon Starog mosta, 2005. godine, otvoren i obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten uz sami most, u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

Danas, 15 godina nakon obnove i otvaranja Starog mosta, kada je Mostar u finalu izbora za Europsku prijestolnicu kulture 2024., želimo se prisjetiti toga najljepšeg poslijeratnog događaja u Mostaru.

Tim povodom Grad Mostar 18. i 19. srpnja 2019. organizira manifestaciju pod nazivom 'Gdje prošlost susreće budućnost'. Koncert mostarske rock škole i Simfonijskog orkestra Mostar s poznatim hitovima u novim aranžmanima, spoj klasične i rock glazbe bit će održan u četvrtak 18.7. na platou ispod Starog mosta, a uz mostarske glazbenike nastupit će i poznati pjevač Željko Bebek. Program će započeti prigodnim obraćanjem u 20:30 sati, a nakon čega će započeti koncert koji će trajati do ponoći. Ovaj koncert je poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan.

Konferencija 'Održivi turizam i kulturna baština' koju organiziraju u suradnji sa UNESCO-om bit će održana u petak 19.7.. Predavači na konferenciji su eksperti UNESCO-a iz oblasti kulturne baštine i turizma, a svoje prakse iz ove oblasti prezentirat će i predstavnici UNESCO gradova iz susjednih zemalja.

Tim povodom držat će se konferencija za medije u utorak 16.7. u 11 sati u Gradskoj vijećnici na kojoj će biti prezentirano više informacija o programu 'Gdje prošlost susreće budućnost'.

Vrijeme
16. 07. 2019. u 11:00
16. 07. 2019. u 11:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close