Info vodič

Svjetski dan planete zemlje u mostarskom Centru za kulturu

Info vodič

Svjetski dan planete zemlje u mostarskom Centru za kulturu

Kategorija: Kultura

Ukratko

Svjetski dan planete zemlje će u mostarskom Centru za kulturu i ove godine biti obilježen na prigodan način. 

U petak 19. travnja s početkom u 19 sati  bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom 'Ljepote Bosne i Hercegovine'.  Autor izložbe je Alija Šunje.

Šunje je jedan od najpoznatijih  bosanskohercegovačkih planinara a svojim foto-aparatom je  ovjekovječio brojna prirodna bogatstva koja nas okružuju. 

Njegova ljubav prema  fotografiji se rodila još davno. Veliki je zaljubljenik prirode, iako svjestan da nije svako od nas  sposoban otići do najudaljenijih planinskih vrhova  i uživati u skladu koji nam priroda pruža. 

Za ovu izložbu je odabrano osamdesetak fotografija nastalih  u nekoliko posljednjih godina a  podijeljene su u nekoliko fragmenata - planine, rijeke, jezera i vodopadi, bosanskohercegovačka flora, rijetke ptice…

Bit će ovo prilika da  građani Mostara vide brojne bosanskohercegovačke ljepote, između ostalih i stare planinske kuće kao i  starinski alat koji je još u upotrebi te mnoge druge interesantne motive.

Gost ove izložbe je i poznati mostarski ljekar Radoslav Reda Lončar, također veliki zaljubljenik prirode, koji  će predstaviti nekoliko svojih fotografija.

Vrijeme
19. 04. 2024. u 19:00
19. 04. 2024. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close