Info vodič

"SJETVA" na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru

Info vodič

"SJETVA" na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

Dječji dramski studio Mostarskog teatra mladih u petak, 27. maja na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 19,00 sati predstavit će se publici nakon trijumfalnog sudjelovanja na 23. Festivalu dječjeg teatra Bosne i Hercegovine u Gračanici.

Najmlađi eMTeeM-ovci podarit će publici izvedbu  predstave "SJETVA" koja je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea.

Autorica i rediteljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Bit će to treća izvedba predstave koja je na spomenutom festivalu dobila Nagradu za predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija. Zanimljivo je da je i dječji žiri publike predstavu "Sjetva" proglasio najboljom predstavom Festivala. Uz to stručni žiri dodijelio je Emini Kovačević Nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo

 

Vrijeme
27. 05. 2022. u 19:00
27. 05. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close