Info vodič

Sajam - Study expo

Info vodič

Sajam - Study expo

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu obavještava da će se 30. listopada u Sarajevu održati sajam 'Study EXPO', koji organizira Via Academica, udruženje sa sjedištem u Beogradu, koje pomaže studentima balkanskih zemalja koji žele pohađati studij u inozemstvu, usmjeravajući ih prema izboru koji je najviše u skladu sa njihovim interesima.

Ova inicijativa, koja dolazi u Sarajevo na kraju međunarodne turneje po glavnim gradovima regije, održat će se u hotelu 'Europa' od 15 do 20 sati, a na njoj će sudjelovati predstavnici univerziteta iz cijelog svijeta. Italiju će predstaviti 'Università Cattolica' iz Milana, 'Libera Università di Lingue e Comunicazione – IULM' iz Milana, 'Ca’ Foscari' iz Venecije, Univerzitet iz Pavije, i 'la Sapienza' iz Rima.

Studenti će imati mogućnost direktno razgovarati sa predstavnicima ovih univerziteta i upoznati se sa njihovim programima studiranja, od trogodišnjih do programa doktorskih studija. Veleposlanstvo će imati svoj štand sa prezentacijom stipendija koje na godišnjem nivou Vlada Italije dodjeljuje najboljim stranim studentima.

Učešće je besplatno, a možete se registrirati preko internet stranice 'Via Academica'.

Vrijeme
30. 10. 2019. u 15:00
30. 10. 2019. u 20:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close