Info vodič

Predstavljanje monografije o don Luki Brkoviću

Info vodič

Predstavljanje monografije o don Luki Brkoviću

Kategorija: Kultura

Ukratko

U sklopu Mostarskoga proljeća 2022. - XXIV. dana Matice hrvatske Mostar u srijedu, 11. svibnja s početkom u 19 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače – Galeriji kraljice Katarine bit će predstavljena monografija o don Luki Brkoviću, svećeniku Vrhbosanske nadbiskupije, U službi Bogu i čovjeku.

Monografija, inače, prikazuje životni put don Luke Brkovića od rodnog Rostova, njegova obrazovanja u Đakovu, Sarajevu i Zagrebu te svećenićkog služenja od 1967. do 2017. godine - u Tuzli, Sarajevu, Rankovićima, Solakovoj Kuli, Čajdrašu te ponovno u Sarajevu.

– Ovu monografiju vidim i kao divnu prigodu da onaj o kome je u monografiji riječ, ali i sami autori i svi koji će listati ovu knjigu budu izazvani i potaknuti na duboku zahvalnost Bogu za sve ono lijepo ostvareno u vremenu na ovim prostorima u jednom ljudskom životu. Ipak, ni izdaleka se sve ne može pretočiti u pisanu riječ – napisao je, između ostaloga, u predgovoru monografije kardinal Vinko Puljić, danas nadbiskup vrhbosanski u miru.

Knjiga U službi Bogu i čovjeku izišla je u izdanju HKD-a Napredak 2021. godine, a priredili su je počasni predsjednik HKD-a Napredak prof. dr. Franjo Topić i Ljubomir Lukić.

Tekstove u monografiji pisala su 24 autora, među kojima su svećenici, sveučilišni profesori, novinari, književnici, kulturni djelatnici, odvjetnici, ekonomisti, političari, a djelo je obogaćeno i brojnim fotografijama.

Vrijeme
11. 05. 2022. u 19:00
11. 05. 2022. u 20:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close