Info vodič

Predavanje Usamljenost modernog čovjeka

Info vodič

Predavanje Usamljenost modernog čovjeka

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Ananda Tirtha Swami, monah i filozof, održat će u mostarskom Centru za kulturu u utorak 8.3. predavanje na temu “Usamljenost modernog čovjeka”.

Tirtha Swami je monah iz bhakti tradicije, prvi sa Balkana, a osnivač je i moderne bhakti zajednice u kalifornijskom San Diegu. Rodom je iz Vodica u Hrvatskoj a svoj život je posvetio izučavanju duhovne nauke, posebno Veda, Purana i Upanišada.

Rođen je 1975. godine a kao monah živi od svoje dvadesete godine Misionar je koji promoviše duhovne vrijednosti te jednostavan život u skladu s prirodom. Svih ovih godina radio je i na osnivanju te razvoju duhovnih zajednica, časopisa itd. Prije šest godina je ušao u potpuno odvojeni red života-sanyas( na sanskritu), te svoj život posvetio širenju duhovnog znanja po svijetu i to potpuno besplatno za sve ljude, bez diskriminacije.

Živi u strogoj askezi, celibatu, vegetarijanac je. Često je na turnejama na kojima popularizira duhovna znanja i pokušava odgovoriti na pitanja kako duhovno, praktično i čisto živjeti u ovom svijetu.

Ananda Tirtha Swami nas podsjeća da bolji život znači bolji temelj, a temelji su uvijek duhovne prirode te nas poziva da se istinski zanimamo za konačnu istinu: šta je ova stvarnost, kakav je naš svijet, koja je vrijednost moralnosti, na čemu počiva dobrota i zašto uopće biti dobar?

Vrijeme
08. 03. 2022. u 19:00
08. 03. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close