Info vodič

Ovogodišnji Šimićevi susreti od 22. do 26. travnja

Info vodič

Ovogodišnji Šimićevi susreti od 22. do 26. travnja

Kategorija: Kultura

Ukratko

Ovogodišnje izdanje Šimićevih susreta održat će se od 22. do 26. travnja.

Program počinje 22. travnja u 19 sati svetom misom u župnoj crkvi u Drinovcima, nakon koje će se u dvorani iza crkve održati ''Susret s drinovačkim pjesnicima'' te otvaranje izložbe umjetničkih djela s Prve likovne kolonije u Gorici ''Zvonko Bušić Taik – 32-godišnji uznički san o slobodnoj domovini Hrvatskoj''.

Program se nastavlja u Mostaru 24. travnja poetskim kolažom o Antunu Branku Šimiću, koji će se održati u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 12 sati. Prije poetskog kolaža predviđeno je polaganje cvijeća ispred spomenika Antunu Branku Šimiću u Mostaru.

Posljednjeg dana Šimićevih susreta, 26. travnja u 10 sati, u srednjoj školi u Grudama održat će se susret književnika Željka Ivankovića i Josipa Mlakića s učenicima, a u isto vrijeme književnici će se družiti s učenicima osnovnih škola općine Grude.

U 11:30 sati bit će položeno cvijeća i molitva kod bista braći Šimić ispred osnovne škole u Drinovcima, a u 12 sati u Peć Mlinima, ispred Ravlića pećine, svečana akademija u čast Antunu Branku i Stanislavu Šimiću, najavili su organizatori.

Vrijeme
22. 04. 2024. u 19:00
26. 04. 2024. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close