Info vodič

Otvorenje ljetne škole - Komparativno javno zdravstvo

Info vodič

Otvorenje ljetne škole - Komparativno javno zdravstvo

Kategorija: Razno

Ukratko

Ljetna škola 'Komparativno javno zdravstvo – Srbija i Bosna i Hercegovina' rezultat je suradnje Univerziteta Northwestern, Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Sarajevu, koja je počela 2016. godine, a od 2019. godine se izvodi kao jedan od programa Centra za interdisciplinarne studije.

Ovaj program rezultat je projekta fokusirane suradnje Univerziteta u Sarajevu sa vodećim visokoškolskim institucijama u regiji i svijetu u cilju jačanja strateški važne aktivnosti 'internacionalizacije kod kuće', odnosno provođenja međunarodnog projekta u svrhu unaprjeđivanja kvalitete nastave, istraživanja i vidljivosti UNSA kao odabranog partnera kod uglednih svjetskih univerziteta. UNSA kroz Centar za interdisciplinarne studije razvija visoko kvalitetne, međunarodne programe, interdisciplinarnog i multidisciplinarnog karaktera, što je svjetski trend u visokom obrazovanju.

U okviru ovog programa studenti iz SAD-a sa Northwestern Univerziteta borave u Sarajevu od 22. 7. do 19. 8., gdje slušaju nastavu uz učešće predavača sa Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija, Filozofskog fakulteta i iz JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo. Program uključuje terenske aktivnosti i kulturne ekskurzije, pomoću kojih američki studenti uče o kulturama, jezicima i društvima u regiji, lokalnim sistemima javnog zdravstva i drugim temama.

U okviru ovog programa, koji u Beogradu i Sarajevu traje po mjesec dana, američki studenti imaju priliku upoznati se sa sistemima i politikama javnog zdravstva u zemljama bivše Jugoslavije, kao i specifičnim izazovima iz ove oblasti.

Otvorenje Ljetne škole će biti upriličeno u ponedjeljak, 22.7. u Centru za interdisciplinarne studije u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, s početkom u 9:30 sati (izjave za medije su planirane u 9:10 sati).

Vrijeme
22. 07. 2019. u 09:30
22. 07. 2019. u 10:30
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close