Info vodič

Ljubuški višednevnim programom obilježava Dan grada

Info vodič

Ljubuški višednevnim programom obilježava Dan grada

Kategorija: Razno

Ukratko

Ljubuški 21. veljače slavi Dan grada, a u sklopu obilježavanja planiran je višednevni program, koji započinje u četvrtak, 10. veljače, izložbom slika s Eko likovne kolonije, koja će biti otvorena u Knjižnici Ljubuški u 19 sati.

U petak, 11. veljače, u hotelu Bigeste u 19 sati bit će proglašeni najbolji sportaši općine Ljubuški u protekloj godini.

U nedjelju, 13. veljače, Ljubuški obilježava Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana i misom za sve žrtve ratova u crkvi sv. Ante na Humcu. Vijenci će biti položeni u 17 sati, a sveta misa bit će služena u 18 sati.

Utorak, 15. veljače, namijenjen je koncertu Glazbene škole Ljubuški pod imenom "Posvećeno mome gradu" u Kulturnom centru Ljubuški.

U petak, 18. veljače, bit će predstavljana knjiga autora Bože Skoke "Strateško komuniciranje država", dok će dan kasnije Gradsko kazalište mladih Vitez izvesti predstavu "Pidžama za šestero". Oba programa bit će upriličena u Kulturnom centru s početkom u 19 sati.

U nedjelju, 20. veljače, u zgradi gradske uprave u 19 sati bit će otvorena izložba Viktora Grbavca "Automobili".

Na sami Dan Grada Ljubuškog, 21. veljače, planirana je svečana sjednica Gradskog vijeća, koja će se održati u hotelu Bigeste u 11 sati.

Općinsko vijeće Ljubuški 1995. godine proglasilo je 21. veljače Danom Općine Ljubuški, u spomen na pisani dokument tj. testament Gojslava Orlovića zvanog Pet(r)anović, bogatoga dubrovačkog trgovca, u kojem se spominje dar crkvi u Ljubuškom, a isti se čuva u Državnom arhivu u Dubrovniku.

Vrijeme
11. 02. 2022. u 19:00
21. 02. 2022. u 21:00
Lokacija
Ljubuški

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close