Info vodič

Konferencija za medije "Ramazan u Mostaru"

Info vodič

Konferencija za medije "Ramazan u Mostaru"

Kategorija: Razno

Ukratko

Predstavnici Grada Mostara, predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću, 1.4.2022.godine (petak), u 12h, u Press sali 001. Gradske vijećnice, održat će konferenciju za medije kojom će najaviti i predstaviti program ''Ramazan u Mostaru''.

''Ramazan u Mostaru'' naziv je višednevnog vjerskog i građanskog obilježavanja mjeseca Ramazana i Ramazanskog bajrama u organizaciji i uz podršku Grada Mostara, Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću zajedno sa Centrom za kulturu Mostar, Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture ''Preporod''.

Planirani događaji i aktivnosti održat će se na više lokacija u Mostaru uz upriličen prigodan program koji će sadržavati: vatromet povodom obilježavanja ulaska u mjesec Ramazana i za Ramazanski bajram, promocije knjiga i tematska predavanja, postavke izložbi, više programa izvođenja tradicionalne glazbe i štandove sa izlagačima na Trgu Musala tijekom posljednjih deset dana Ramazana, organizaciju omladinskog i centralnog iftara, Ramazanski koncert, kao i posebni centralni Bajramski koncert. Program ''Ramazan u Mostaru'' počinje 1. travnja u 20h obilježavanjem ulaska u mubarek mjesec vatrometom sa Konaka i prigodnim osvjetljavanjem džamija.

Ukrašavanjem Grada i vjerskih objekata i organizacijom različitih kulturno-umjetničkih sadržaja želja organizatora je stvoriti posebno duhovno okruženje tokom mjeseca Ramazana i na dostojanstven način obilježiti Ramazan i Bajram u Mostaru.

 Govornici na konferenciji za medije:

-Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara;
-Zlatko Guzin, predsjednik Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću;
-Esma Džiho, Služba za kulturu Grada Mostara;
-Haris Nazdraić, moderator konferencije za medije.

Vrijeme
01. 04. 2022. u 12:00
01. 04. 2022. u 13:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close