Info vodič

Koncert nagrađivanih glazbenika Busina Brass kvineta u Mostaru

Info vodič

Koncert nagrađivanih glazbenika Busina Brass kvineta u Mostaru

Kategorija: Kultura

Ukratko

Busina Brass Quintet, jedan je od najboljih brass ansambala u Hrvatskoj, održat će koncert u subotu, 18. ožujka 2023. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

Ovaj međunarodni ansambl čine glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, a njegovi članovi spadaju u najnagrađivanije glazbenike mlađe generacije i rade u najpoznatijim orkestrima u Hrvatskoj i van nje.  Članovi kvinteta su: Marin Zokić – truba, Vedran Kocelj - truba, Miro Markuš – rog, Ivan Bošnjak, trombon i Željko Kertez, truba.

Uz nastupe širom Hrvatske, (Požega, Vinkovci, Petrinja, Zagreb, Zabok, Samobor, Koprivnica, Šibenik,...) Busina Brass kvintet ima i razvijenu djelatnost međunarodne suradnje, pa je u svom dugogodišnjem djelovanju nastupio u Albaniji, Grčkoj, Turskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Crnoj Gori, Italiji, Gruziji, Izraelu, Srbiji i Japanu.

Ansambl izvodi raznovrsni program koji se proteže od originalnih djela za limene puhače do aranžmana poznatih orkestralnih ulomaka, jazza, glazbe 20. stoljeća i filmske glazbe.

Upravo skladbe klasične, jazz i filmske glazbe moći će poslušati svi posjetitelji koji nam se u subotu pridruže u Galeriji kraljice Katarine.

Ulaz je besplatan!

Organizator koncerta je Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, a pokrovitelj koncerta je Grad Mostar.

Vrijeme
18. 03. 2023. u 19:00
18. 03. 2023. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close