Info vodič

Koncert iz ciklusa "KoncertiDA

Info vodič

Koncert iz ciklusa "KoncertiDA

Kategorija: Kultura

Ukratko

U srijedu, 8. veljače s početkom u 19:00 u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu bit će održan peti koncert iz ciklusa "KoncertiDA". Na njemu će nastupiti istaknuti umjetnik Davor Maraus, profesor udaraljki na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Svirat će dva instrumenta koja se, u Sarajevu, rijetko mogu čuti kao solistički instrumenti. To su marimba i vibrafon – instrumenti izuzetnog, mekanog zvuka i prelijepe boje.

Program na koncertu su biseri klasične literature za ove instrumente:

  • arr. D. Maraus: MEDLEYDavor Maraus, vibrafon• Ney Rasauro: TOCCATA AND DIVERTIMENTODavor Maraus, vibrafon, Dario Kos, marimba• Emmanuel Sejourne: ROMANTICADavor Maraus, marimba• Arvo Pärt: SPIEGEL IM SPIEGELDavor Maraus, vibrafon, Dario Vučić, klavir• Davor Maraus: BAHA/FLOWER AT DAWNDavor Maraus, vibrafon

Inače, Davor Maraus rođen je 1979. u Sarajevu. Srednjoškolsko obrazovanje završio je 1998. odličnim uspjehom u klasi prof. Desanke Jovanović.

S obzirom da u to vrijeme nije postojao Odsjek za udaraljke, školovanje je nastavio 2000. u Stockholmu (Švedska), kao dio suradnje Muzičke akademije iz Sarajeva i Kraljevske muzičke akademije iz Stockholma.

Diplomirao je s najvišom ocjenom u klasi prof. Joakima Anterota. Od srpnja 2014. u zvanju je izvanrednog profesora za stručno-umjetničku oblast udaraljki, na Odsjeku za klavir i udaraljke Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Od rujna 2003. do siječnja 2012. radio je kao profesor udaraljki na Srednjoj muzičkoj školi u rodnom gradu. U listopadu 2004. upisao je postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, koji je završio u travnju 2008. s najvišom ocjenom.

Nastupao je u: Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Stalni je član SONEMUS-a, redovna ispomoć Sarajevske filharmonije. Sudionik je seminara u: Parizu, Stockholmu, Gratzu, Dubrovniku, Sarajevu, Banjoj Luci.

Organizator koncerta je župa Presvetog Trojstva – Novo Sarajevo, a ulaz je slobodan!

Vrijeme
08. 02. 2023. u 19:00
08. 02. 2023. u 20:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close