Info vodič

Javna rasprava Gdje su OsnaŽENE u BH društvu

Info vodič

Javna rasprava Gdje su OsnaŽENE u BH društvu

Kategorija: Razno

Ukratko

Pozivamo vas da nam se pridružite u 18:00 sati na javnu diskusiju / druženje – Gdje su OsnaŽENE u BH društvu koju se organizira u hotelu Almira, ul. Rade Bitange, Mostar.

Cilj javne diskusije  je  doprinjeti većoj vidljivosti i jačanju kapaciteta žena –  budućih kandidatkinja  i aktivnih žena u lokalnim zajednicama za aktivno djelovanje na političkoj sceni BiH. Ovo je  prostor i vrijeme  kada želimo čuti mišljenja  žena koje su  bile kandidatkinje  na prošlim Lokalnim Izborima 2021 i građana/ki Mostara. Zašto  treba aktivnija politička uključenost žena.Kakav je odnos građanki  spram ustavnih promjena, prijedloga za izmjene izbornog zakona.... 

Govornici/e na ovom panelu su Ifeta Ćesir Škoro i  Aldijana Trbonja-Tule članice Inicijative građana i građanki Grada Mostar, Selma Hadžihalilović aktivistkinja Fondacije CURE i  žene koje su sudjelovale kao kandidatkinje  na prošlim Lokalnim Izborima 2020.  za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Poražavajući su podaci o prisutnosti, tačnije neprisutnosti žena u institucijama u kojima se kroji i piše sudbina sviju nas. Na posljednjim lokalnim izborima na teritoriji cijele BiH žene su dobile samo 5 pozicije – načelnice općina! Ako se želite aktivno baviti javnim i političkim životom, imate ili nemate iskustva u polju politike i izgradnje društva, a želite steći ili proširiti svoje iskustvo i znanje i želite ga iskoristiti na predstojećim Opštim  izborima 2022. godine , te želite raditi u svojim zajednicama pridruzite nam se. 

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekata „OsnaŽENE za promjene“ uz  podršku Fondacija HBS  Bosna i Hercegovina.

Vrijeme
02. 11. 2021. u 18:00
02. 11. 2021. u 19:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close