Info vodič

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u BiH i u RH

Info vodič

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u BiH i u RH

Kategorija: Razno

Ukratko

Svake godine održava se godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj. Na prošlogodišnjem susretu u Sarajevu dogovoreno je da će ovogodišnji susret biti u Mostaru od ponedjeljka popodne, 21. listopada do četvrtka ujutro, 24. listopada 2019.

Na sastanku će sudjelovati dvojica predsjednika Caritasa: Caritasa BiH nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i Hrvatskoga Caritasa, varaždinski biskup Josip Mrzljak, dvojica nacionalnih ravnatelja mons. Tomo Knežević i mons. Fabijan Svalina kao i ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Susret će se održati u Caritasovom Duhovno-obrazovnom centru 'Emaus' u Potocima kod Mostara.

Središnji je događaj zajednički sastanak u Duhovno-obrazovnom centru 'Emaus' u utorak prijepodne, 22. listopada s početkom u 9:30 sati.

Za vrijeme održavanja sastanka predsjednika i ravnatelja Caritasa u BiH i RH u utorak, 22. listopada od 9:30 do 13 sati, u istoj zgradi održavat će se i Forum o financiranju projekata iz sredstava Europske unije za djelatnike Caritasa u BiH i RH s ciljem jačanja zajedničke suradnje i pripreme projekata za ove fondove. Forum se održava u sklopu projekta Jačanja suradnje Caritasa BiH i Hrvatskog Caritasa, a koji sufinancira Središnji državni Ured Vlade Republike Hrvatske za Hrvate van Republike Hrvatske.

U ponedjeljak prijepodne, 21. listopada od 10 do 12:30 sati održat će se sjednica Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine, a popodne od 14 do 16 sati bit će susret Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine i nacionalnih Caritasa koji još uvijek djeluju u Bosni i Hercegovini: Caritas Italije, CRS, Caritas Švicarske i Caritas Belgije.

Svim zainteresiranim medijima daje se mogućnost u utorak, 22. listopada od 10:45 do 11:15 sati, u Duhovno pastoralnom centru 'Emaus' u Potocima kod Mostara, razgovarati s najodgovornijima za Caritase u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj o karitativnom poslanju i karitativnom djelovanju Katoličke crkve.

Vrijeme
22. 10. 2019. u 09:30
22. 10. 2019. u 16:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close