Info vodič

Godišnje zajedničko zasjedanje biskupa

Info vodič

Godišnje zajedničko zasjedanje biskupa

Kategorija: Kultura

Ukratko

U utorak, 15. veljače 2022. u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara bit će održano XXIV. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije. Radni dio jednodnevnog susreta započet će u 9 sati.

U utorak, 15. veljače u 13 sati u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara bit će upriličena konferencija za novinstvo u okviru XXIV. redovitog godišnjeg zajedničkog zasjedanja Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije.

O zasjedanju biskupa iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine govoriti će: nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, dopredsjednik BK BiH, nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i domaćin zasjedanja mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Tijekom susreta biskupi će razgovarati o zajedničkim temama među kojima su: hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, liturgijska pitanja i Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Biskupi će sudjelovati na zajedničkom Euharistijskom slavlju uoči zasjedanja, u ponedjeljak 14. veljače 2022. u 18 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

Svetu misu će predvoditi nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, dopredsjednik BK BiH, a prigodnu propovijed uputit će nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. (kta)

Vrijeme
15. 02. 2022. u 09:00
15. 02. 2022. u 15:30
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close