Info vodič

Festival #SlobodaNarodu u Mostaru

Info vodič

Festival #SlobodaNarodu u Mostaru

Kategorija: Politika

Ukratko

Zadovoljstvo nam je da vas, u ime Centra za edukaciju ''Pro Educa'', organizatora festivalskog dana #SlobodaNarodu u Mostaru, pozovemo na otvaranje, zakazano za: Srijedu, 14.decembra, 2022. godine, u 10.30 časova, u Hrvatskom narodnom kazalištu, Kneza Domagoja bb, Mostar

Festival počinje svečanim otvaranjem u 10.30 h, detaljan program možete pogledati na https://slobodanarodu.ba/program-2022-festival-slobodanarodu-mostar/

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu”

Festival #SlobodaNarodu simbolizuje slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih se čuje.

Festival afirmiše ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, koncerti, predstave, izložbe i promocije pisane riječi. Cilj je da doprinese jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja.

Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Blagovremenim kontaktiranjem organizatora moguće je organizovati i intervjue. Izjave za medije će biti moguće prije otvaranja Festivala (10.15h) i u pauzama između panel diskusija.

Radujemo se vašem dolasku.

Vrijeme
14. 12. 2022. u 10:00
14. 12. 2022. u 17:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close