Info vodič

Dom zdravlja Mostar dobit će opremu za antropometrijska mjerenja

Info vodič

Dom zdravlja Mostar dobit će opremu za antropometrijska mjerenja

Kategorija: Tehnologija

Ukratko

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ustupit će na korištenje opremu za antropometrijska mjerenja, potrebnu za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece Službi za zdravestvenu zaštitu djece 0-6 godina Doma zdravlja Mostar

Predaja će se izvršiti u utorak, 05. 04. 2022 godine u 12:00 sati, u Službi za zdravstvenu zaštitu školske djece Doma zdravlja Mostar, a predviđeno je i obraćanje medijima.

Podsjećamo, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i Dom zdravlja Mostar dugi niz godina ostvaruju saradnju kroz različite aktivnosti, uključujući i unapređenje ishrane djece predškolskog uzrasta. Kroz saradnju na projektu "Zdrava ishrana djece predškolskog uzrasta" HEPSC, koji se provodi u okviru programa IPA Cross – border Cooperation Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020., Prioritetna osa 1 - Poboljšanje kvalitete usluga u javno-zdravstvenom i sektoru socijalne skrbi, iz Službe za zdravstvenu zaštitu djece 0-6 godina Doma zdravlja Mostar su iskazali potrebu za opremom za antropometrijska mjerenja, potrebna za praćenje i ocjenu stanja uhranjenosti djece.

Uzimajući u obzir rastuće probleme vezane za nepravilnu ishranu djece, kao i važnost praćenja stanja uhranjenosti u najranijoj životnoj dobi, Zavod za javno zdravstvo Federacije BIH je na trajno korištenje ustupio 6 vaga za mjerenje tjelesne težine djece i majki.

Unaprijeđenje kapaciteta za praćenje stanja uhranjenosti djece će omogućiti bolje i ciljano preventivno djelovanje.

Vrijeme
05. 04. 2022. u 12:00
05. 04. 2022. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close